Lastentarvike Lastentarvike
KOHTI TURVALLISEMPAA ARKEA

Tarjoa lapselle turvallinen arki

Vanhemmuus tuo suurta onnea, mutta myös jatkuvaa vastuuta ja huolehtimista. Pienillä lapsilla ei ole kykyä ymmärtää oman turvallisuuden päälle, jolloin vanhempien tehtävä on tarjota turvallinen elinympäristö.


Tässä tekstissä annamme vinkkejä turvallisempaan arkeen turvatuotteiden avulla. Lastentarvikkeen tavoitteena on auttaa vanhempia tunnistamaan pikkulapsiin kohdistuvia vaaroja, sillä monet niistä olisivat estettävissä.

Turvallinen koti
Kaikkien kodin tilojen sähköturvallisuus tulee laittaa kuntoon, kun pikkukaverit rupeavat liikkumaan masullaan. Pistorasioiden tulee olle suojatut ja tiloissa tulisi välttää johtoja, joihin lapsi pääsee itse käsiksi. Roikkuvat johdot useimmiten kiinnostavat pikkuisia, jolloin niiden johdot ovat turvallisinta piilottaa esimerkiksi huonekalujen taakse.
Pistorasiasuoja toimii erinomaisesti sähköturvallisuuden maksimoinnissa kotioloissa. Ne sopivat tyhjinä oleviin pistorasioihin, estäen pienten sormien tai lelujen pääsemästä pistorasiaan. Pistorasiasuojat napsahtavat vaivatta paikoilleen pistorasiaan.
Voit hankkia pistokesuojia, missä on irrotusavain. Kun haluat käyttää pistorasiaa, voit nopeasti kääntää suojan pois käyttämällä mukana tulevaa irrotusavainta. Toinen vaihtoehto on kääntyvällä avausmekanismilla toimivat pistokesuojat. Tällaiset pistokesuojat toimivat ilman avainta ja saat ne “auki” kääntämällä.
Tietyissä itkuhälyttimistä saatat löytää myös johtoja, jotka väärin sijoitettuna saattavat aiheuttaa lapselle vaaraa. Pidäthän kaikki johdot poissa sänkyjen läheltä tai asenna ne tiukasti seinään kiinni. Mieti myös olisiko johdoton itkuhälytin parempi vaihtoehto teille.

Liikkeelle lähtö ja maailma aukeaa
On ihanaa seurata kuinka pieni lapsi kehittyy ja oppii uusia taitoja. Tiettyjen taitojen mukana saattaa tulla kuitenkin tiettyjä turvallisuusriskejä. Kun lapsi lähtee liikkeelle ja alkaa tutkimaan ympäröivää maailmaa, tulee muutamat asiat ottaa huomioon.

Lapsilukko

Erinäisiä kaappeja on jännittävä tutkia, ovia availla ja sulkea, ja tietenkin penkoa kaappien sisältö ulos ja järjestää tavarat uudelleen lattialle. Mutta kaappien sisällöstä voi löytyä sopimattomia ja vaarallisiakin asioita lasten käsittelyyn. Meiltä Lastentarvikkeelta löydät erilaiset lapsilukot, joiden avulla kaapin ovi pysyy kiinni ja sen saa avattua vain salaisella, aikuisille tarkoitetulla tavalla. On kyseessä vetolaatikko, vaatekaappi, ovi pihalle, jääkaapin ovi... löydät meiltä avun tarjotaksesi lapsellesi turvallisen ympäristön tutkia ja kehittyä.
Harkitse lapsilukkoa laatikoihin ja oviin, mihin lapsi yltää:

Kulmasuoja
Kulmasuojien avulla suojaat lastasi teräviltä kulmilta. Kulmasuojat kiinnitetään esimerkiksi pöydän pintaan mukana tulevilla teipeillä ja ne soveltuvat käytettäviksi niin olohuoneen kahvipöytään kuin keittiön ruokapöytäänkin. Kulmasuojat ovat valmistettu pehmeästä, mutta kestävästä silikonista. Osa kulmasuojista muuntaa 90-asteen kulmat pyöreisiin ja osa pehmentää terävää kulmaa pehmeällä silikonilla.
Katso lisää täältä >>

Turvaportti
Välillä turvallisuuden takia on järkevää rajata tiettyjä tiloja tai huoneita. Yleisimpiä näistä ovat portaikot ja takkatilat. Eri kokoiset lasten turvaportit ja turva-aidat toimivat kyseisissä tilanteissa. Varmistathan ensin kohdan, johon suunnittelet turvaporttia: mittaa kohdan leveys, tarkista kiinnitysmahdollisuudet sekä mieti materiaali ja väri. Jokaiseen kotiin löytyy sopiva turvaportti: Emman rullautuva ja pingotettava turvaportti, klassinen valkoinen metallinen turvaportti, tai ehkäpä puinen turvaportti, jonka voi maalata halutessaan.

Valikoimastamme löydät myös turvaporttien jatkopaloja, joilla saat räätälöityä turvaporttia leveämmäksi.
Katso kaikki turvaporttimme täältä >>
Psst! Jos haluat varmistaa, että valintasi on sopiva teille, myyjämme neuvovat mieluusti lapsiportin valinnassa, niin myymälöissä kuin nettisivujemme live-chatissa.

Turvallinen arkiympäristö

Tutustu koko monipuoliseen tuotevalikoimaamme tästä >>