Lastentarvike Lastentarvike
Mitkä lastentarvikkeet ovat tarpeellisia?
Tässä 15 tärkeintä!

Inka Ikosen vinkit: Top 15 lastentarvikkeet

Teimme viime syksynä hyvinvointibloggaajan Inka Ikosen kanssa yhteistyötä, jonka jälkeen Inka listasi tarpeellisimmat lastentarvikkeet. Vinkkejä hän keräsi niin ystäviltään, seuraajiltaan kuin Lastentarvikkeen henkilökunnalta. Hän vieraili Itäkeskuksen myymälässä, jossa Kimmo vinkkasi parhaista tuotteista ja kertoi niiden ominaisuuksista.

“Menimme liikkeeseen peukalo keskellä kämmentä, mutta pääsimme Kimmon avulla sisään lastentarvikkeiden maailmaan. Tämän jälkeen meillä oli selkeä käsitys, mitä tarvitsemme”

Kun Inkan esikoistytär oli viisikuinen, hänelle oli ehtinyt kertyä käyttökokemusta valitsemistaan tuotteista ja hän teki tärkeimmistä tuotteista listauksen. Hänen mukaansa kaikki tuotteet ovat vastanneet tai jopa ylittäneet odotukset. Ne ovat olleet helppokäyttöisiä, käytännöllisiä, monipuolisia tai muunneltavia ja laadukkaita, joka lupaa pitkää ikää.
15 x parhaat lastentarvikkeet:
Vaunut

Vaunut on tietysti kaikkein tärkein hankinta. Ne on työväline vanhemmille ja lepopaikka vauvalle. Kun Inka alkoi kartoittaa sopivia vaunuja, hän listasi muutamat vaatimukset: niiden pitää toimia niin metsälenkeillä kuin kaupungissa, mahtua kerrostalon pienehköön hissiin ja autoon. Inka halusi vaunuihin mahdollisimman ison tavaratilan, jotta hän voi käydä tarvittaessa vaikka kaupassa vaunuilla.

Loppukahinoissa oli kolmet vaunut:  Bugaboo Fox 2, Britax Smile 3 ja Emmaljunga NXT 90. Mutta kun hän kävi testaamassa Emmaljungia ensimmäistä kertaa Lastentarvikkeessa, valinta oli selvä. Hän päätyi välittömästi niihin.

“En voisi olla tyytyväisempi. Emmaljunga NXT 90 -vaunut täytti kaikki vaatimukset”, Inka kertoo.

Vaunut sopii mihin tahansa maastoon ja säähän isojen renkaiden, jämäkän rungon sekä säädettävän jousituksen ansiosta ja niissä oli vaunuvaihtoehdoista paras tavaratila. Lisäksi vaunujen ulkonäkö hiveli kaikista eniten Inkan silmää.

Hänen valintansa oli NXT90-runko Black Outdoor-ecco, NXT-vaunukoppa sävyssä Outdoor Olive ja NXT-istuin Ergo sävyssä Outdoor Olive. Lisäksi hän otti syksyn sateisiin sadesuojan ja talveksi istuinkankaan.

NXT90 ja hieman pienempään NXT60 runkoon voi yhteensovittaa haluamansa NXT-sarjan vaunuosat, jolloin voi rakentaa itse haluamansa kokonaisuuden. Eli jos vaikka vaunuosa löytyy jo, voi ostaa vain ratasosan. Lisäksi siihen saa kiinni turvakaukalon adapterit.

Vaunut on valmistettu käsin Ruotsissa. Tekstiilit ovat Eco-sarjaa eli ne ovat 50 prosenttisesti kierrätettyä polyesteria. Vaunukopan sisätekstiilit ovat luomupuuvillaa.

Hoitolaukku

Inka valitsi vaunuihin kauniisti sopivan Emmaljungan mustan hoitolaukun nahkaisilla yksityiskohdilla. Laukun materiaali on vaunukopan ja ratasosan tapaan Eco-sarjaa eli 50 prosenttisesti kierrätyspolyesteria.

Laukku on tilava ja käytännöllinen monien taskujen ansiosta. Mukana tulee pestävä hoitoalusta. Laukkuun mahtuu kaikki tarpeellinen. Sivutaskussa kulkee vesipullo.

Syöttötuoli

Inkalle oli selvää, että hän haluaa tyttärelleen klassisen Stokke Tripp Trapp -syöttötuolin. Tuoli on kaunis, kestävä ja monipuolinen. Tuolissa on säädettävä istuinosa ja jalkatuki, joten sitä pystyy muokkaamaan lapsen kasvaessa.
Inkalla on tuoli sävyssä whitewash. Sävyyn on helppo yhdistellä haluamiaan lisäosia.
Nyt vauvalla on käytössä Stokke Newborn -setti harmaasävyisenä. Siinä hän pääsee jo nyt vanhempiensa tasolle ruokapöydässä. Kun vauva on noin puolivuotias, tuoliin voi vaihtaa vauvasetin. Se tukee hyvin pientä lasta ja estää lasta nousemasta kovinkaan helposti tuolissa. Inkalla on serene pink -sävyinen setti ja sen kaverina paintbrush-sävyinen istuinpehmuste. Se toimii myöhemminkin ilman vauvasettiä. Kokonaisuuden viimeistelee tarjotin, jolloin lapsen on helpompi ruokailla itsenäisesti. Tarjotin on myös helpompi puhdistaa puuroista ja muista herkuista kuin ruokapöytä.

Kantoreppu

Kantorepun avulla voi nauttia sylittelystä ja läheisyydestä, mutta vanhempi saa kädet vapaaksi ja voi tehdä samalla vaikka kotihommia tai käydä ulkona. Inka ei koskaan lähde kotoa ilman kantoreppua. Jos vauvalla menee hermo vaunuissa, reppuilu rauhoittaa.

Inkalla on käytössä Stokken MyCarrier -kantoreppu. Se on helppokäyttöinen ja ergonominen päällä. Reppu tukee hyvin selkää ja hartioita. Kantorepun saa säädettyä vaivattomasti eri kantajille sopivaksi. Se on myös pitkäikäinen, koska siinä voi kantaa lasta noin kolmevuotiaaksi. Lapsi voi olla joko vanhempaan päin tai eteenpäin.

kantoreppu
Kylpyamme

Monet kerrostaloasujat suosittelivat Inkalle Stokken Flexi Bath -ammetta, koska se on kokoontaitettava ja mahtuu pieneen tilaan. Ammeessa on mukana myös kylpytuki, jonka päällä vauva lekottelee. Lisäksi ammeen pohjassa on lämpöherkkä tulppa, joka kertoo, jos vesi on liian kylmää tai kuumaa. Ammeen sivussa on myös merkinnät, mihin asti vettä saa valuttaa. Stokke on voittanut ammeellaan muotoilupalkinnon – enkä ihmettele!

“Vauvamme rakastaa kylpemistä. Hän nauttii pötkötellä kylpytuen varassa, lillua lämpimässä vedessä, polskia ja ihmetellä veden solinaa”, Inka kertoo.

Sitteri ja lelukaari

Inka tiesi jo yli kahdenkymmenen vuoden takaa, että sitteri on ehdoton. Hänen pikkusiskonsa rauhoittui vain ja ainoastaan sitterissä.

Suurin osa äideistä sekä Lastentarvikkeen myyjä suosittelivat hänelle Baby Björnin Bliss-babysitteriä. Sitteri on suunniteltu ergonomisesti niin, että se antaa lapselle juuri oikeanlaisen tuen. Sitterissä on kolme eri asentoa: leikki, lepo ja nukkuminen. Sitteri on kevyt ja helppo taittaa kasaan ja ottaa mukaan.

“Vauvamme rakastaa hengailla sitterissä. Hän heiluttaa leikkikaaren leluja tai nukkuu päikkärit. Sitterin ansiosta pystyn syömään, käymään vessassa tai tekemään kotihommia”, Inka sanoo.

Leikkialusta
Lelukaari ja leikkimatto

Inkan vauva lekottelee päivittäin pehmeän pellavaisella Kids Conceptin leikkialustalla, harjoittelee masullaan oloa ja ihmettelee leikkikaaren eläimiä. Kids Conceptin leikkialusta ja puinen leikkikaari leluineen ovat kestäviä – puuta kun ovat!

Usein leikkikaari on kiinni alustassa, mutta tämä on Inkan mielestä paljon monikäyttöisempi ratkaisu. Hän pääsee vauvan viereen köllöttelemään ja lukemaan kirjaa, leikkimään tai tekemään masujumppaa. Leikkialusta kulkee tarvittaessa mukana vaunuissa.

Moonien unipupu

Inkan lapsi on tykännyt syntymästään saakka nukkua kapalossa kuunnellen kohinaa. Niiden avulla hän tuntee olonsa turvalliseksi.

Inkalla on käytössä unipupu Moonie, josta lähtee viittä erilaista rauhoittavaa ääntä. Ääni kestää puoli tuntia, jonka jälkeen laite menee stand by -tilaan. Jos lapsi alkaa itkeä, laite aloittaa automaattisesti äänen uudelleen.

“Emme pärjäisi ilman tätä. Me käytämme tätä öiden lisäksi päiväunilla niin kotona kuin vaunutellessa. Nappaan vain unipupun soittimen mukaan vaunuihin ja laitan huminat päälle. Ei mene montaa minuuttia, kun vauva on täydessä unessa”, Inka kertoo.

Rintapumppu

Inka halusi tehokkaan, sairaalatasoisen rintapumpun. Valinta oli Lastentarvikkeen suosituksesta Spectran rintapumppu. Spectran pumpulla voi pumpata molemmat rinnat samaan aikaan, mikä tehostaa pumpulle herumista. Imutehon ja -rytmin säätäminen on todella helppoa. Pumpun mukana tulee kaksi pulloa ja lisäksi pumppuosaan käy myös esimerkiksi Aventin pullot.

Manuaalinen rintapumppu ja maidonkerääjä

Edullinen, silikoninen Emman rintapumppu on tuote, jota moni äiti on Inkalle hehkuttanut. Se on helppo ottaa mukaan reissuun ja se on myös todella helppokäyttöinen. Pumpun toiminta perustuu alipaineeseen, joten sillä ei tarvitse itse käsin pumpata. Kun sen asettaa paikoilleen, alipaine tyhjentää rinnan. Tätä voi käyttää myös maidonkerääjänä eli laittaa toiselle rinnalle vauvaa imettäessä.

Rintapumppu Spectra
Itkuhälytin

Lastentarvikkeen myyjä suositteli Capidin itkuhälytintä. Se on helppo käyttää, sillä on pitkä valmiusaika, peräti 109 tuntia, ja lataus onnistuu helposti USB-laturilla. Kantavuus on parhaissa olosuhteissa jopa 800 metriä. Mikin herkkyyttä ja vastaanottimen äänenvoimakkuutta voi säätää. Itkuhälytin pelittää myös talvisäässä, sillä laitteen toimivuus on testattu -20 asteessa.

Vaipparoskis

Moni vanhempi neuvoi Inkaa hommaamaan vaipparoskiksen, koska keittiönroskiksessa vaipat alkavat herkästi haista. Vaipparoskis on kätevä, kun sitä pitää hoitotason vieressä. Vaipat saa sujautettua sinne heti vaihdon yhteydessä.

Inka valitsi Sangenicin vaipparoskiksen sen simppelin ulkonäön ja mekanismin takia. Vaipparoskiksen kansi työntää vaipan säiliöön, kun kannen sulkee.

Tuttipullo

Aventin pulloja suositeltiin Inkalle jo raskausaikana ja ne on toimineet hyvin. Avent Natural -tuttipullon tutti mukailee oikean rinnan muotoa, jotta rinta- ja pulloruokinnan yhdistäminen onnistuisi mahdollisimman helposti. Pullossa on koliikkia ehkäisevä venttiili, joka estää liiallisen ilman pääsyn vauvan vatsaan.

Tutti

Inkan lapsi on hyvin nirso tuttien suhteen ja ainoat, jotka hän kelpuuttaa ovat Bibsin luonnonkumista valmistetut tutit. Tutin suuosa on muodoltaan pyöreä ja tuntumaltaan muistuttaa äidin rintaa.

Harsoja

Jos jotkut lastentarvikkeet ovat tarpeellisia, niin harsot! Ne ovat niin monikäyttöisiä. Harso on röyhtäytysliina, hoitoalustan suoja, kapalo, pyllypyyhe, suojaksi imettäessä, vaunujen kuomuun suojaamaan auringolta ja viimalta.

Lässigin bambuharsot on superpehmeitä ja hellävaraisia iholle ja sen verran isoja, että ne sopivat pienen vauvan kapalointiin. Lodgerin puuvillaharsoja vauva tykkää itse nyplätä ja pitää uniriepunaan.


Turvaistuimet Lastentarvikkeesta

Katso tästä tuotteitamme vauvanhoitoon >>
Katso tästä myymälöidemme yhteystiedot >>

Koko valtavan tuotevalikoimamme näet verkkokaupastamme >>