Lastentarvike Lastentarvike
Kuinka valita sopiva lämpöpussi lapselle?

Katso alla olevaa Lämpötilaopasta ja löydä sinun lapsellesi sopiva Voksi lämpöpussi, joka pitää hänet lämpimänä kylmällä säällä.

Voksi lämpötilaopas auttaa valitsemaan lämpöpussin vauvalle - kylmään talveen käy uusi Adventure North.
Täältä löydät Voksi lämpöpussit:

Urban

Adventure

Adventure North

City

Move X

Explorer

Sky Light

Breeze

Lämpöpussien vertailu voi olla hankalaa

Lämpöpusseilla ei ole omaa lämpöluokitusstandardiaan, kuten esimerkiksi unipusseilla on. Tämän takia Voksi testasi kaikki lämpöpussinsa ja kehitti oman metodinsa testatakseen kuinka lämpimiä lämpöpussit ovat. Tämä metodi testaa lämpöpussien lämmöneristyskykyä, eli kuinka hyvin lämpöpussi pitää lämpöä sisällään. Näiden tuloksien perusteella, Voksi on kehittänyt oman Lämpötilaoppaan ja asteikon, jonka avulla voit miettiä teidän lapselle sopivan lämpöpussin. Oppaasta löydät mikä lämpöpussi sopii millaiseen säähän / talviolosuhteisiin. Opas ja asteikko on kehitetty, jotta eri Voksi-lämpöpussit voidaan selkeämmin luokitella eri lämpötilaolosuhteisiin.Lämpötilaopas
1. Todella kylmä talvi - perinteinen pohjoismaalainen talvisää (Extra cold)

Todella kylmään säähän tarvitset lämpöpussin, jossa on kunnon kerros lämmikkeitä ja joka eristää lämpöä hyvin. Nämä lämpöpussit vastaavat aikuisen untuvatakkia.

2. Kylmä talvi ja syksy (Cold)

Tällainen säätila vallitsee mm. Etelä-Suomessa suuremman osaa talvea. City ja Move X lämpöpussien lämmöneristys on noin villakangastakin luokkaa.

Uusi Adventure ja suosittu Explorer -lämpöpussi ovat tarkoitettu leudompaan talveen (esim. Etelä-Euroopan talven kaltaiseen ilmastoon), syksyyn, tai alkukevääseen - Explorer ja Adventure ovat päiville jolloin aikuisilla on päällä kevytuntuvatakki ja sen alla lämmin villapaita.

3. Leuto syysilma, kevät ja kylmempi kesäilma (Mild)

Kylmiin kesäöihin ja kevätsäähän, sekä leudompaan alkusyksyyn sopii kevyt lämpöpussi. Nämä lämpöpussit sopivat myös kylmempään säähän kerrospukeutumisella - pue pussin alle lämmintä merinovillaa. Me kaikki tiedämme tämän sään - kun lähdet farkkutakissa ulos, mutta olisit tarvinnut vielä kevyttoppatakin. Nämä lämpöpussit tarjoavat kevytuntuvatakin tasoista eristystä lapsellesi.

Mikä lämpöpussi sopii juuri Suomen olosuhteisiin?

Eri paksuisia lämpöpusseja on paljon ja harvemmin löytyy THE lämpöpussi, joka sopii kaikkiin erilaisiin Suomen vaihteleviin olosuhteisiin. Pidä mielessä kerrospukeutuminen tai harkitse muutaman eri paksuisen lämpöpussin hankkimista (onhan meillä aikuisillakin eri paksuisia talvitakkeja!).
  Ilmasto: Lämpöpussi & lämmöneristyksen aste:

1. ❄ ❄ (Extra Cold)

Todella kylmä talvi & kovat pakkaset Todella lämmin lämpöpussi / Maksimaalinen lämmöneristys

2. ❄ (Cold)

Kylmä talvi  & jonkin verran pakkasia, syksy ja alkukevät Lämmin lämpöpussi / Keskiluokan lämmöneristys

3. 🍁 🌷 (Mild)

Kevät, Kylmä kesäsää, Leuto syksy Kevyt lämpöpussi & lämmöneristysLämpöpussi-FAQ


Onko lämpöpusseja eri kokoisia eri ikäisille lapsille?

Lämpöpusseissa on kahta eri kokoa:
Kaukalopussi: Sopii noin 0-18 kk
Lämpöpussi: Sopii noin 0-3 v

Osassa kaukalopusseja (kuten Sky Light) mukana tulee jatkopala, jonka avulla lämpöpussia voi pidentää ja käyttöikää jatkaa.
Uusissa Adventure-lämpöpusseissa on jalkopäädyssä kiristysnauha, jonka avulla voit muokata lämpöpussin pituuden sopivaksi lapsellesi.

Jos kaukalo- tai lämpöpussi tuntuu liian suurelta pienelle vauvalle, voit taitella huovan lämpöpussin jalkopäätyyn tuomaan lisää lämpöä ja mukavuutta.

Millaisia vaatteita lapselle pitää pukea lämpöpussin alle?


Lämpötila ja tuulen voimakkuus vaihtelevat paljon talvella, syksyllä, ja keväällä Suomessa, jonka takia lapsesi vaatekerrat tulevat vaihtelemaan suuresti lämpöpussin alla - kerrospukeutuminen tulee kunniaan!
Kerrospukeutumalla ja vaihtelemalla lapsesi vaatteita lämpöpussin alla, voit käyttää yhtä ja samaa lämpöpussia monissa erilaisissa sääolosuhteissa.
On kuitenkin yksilöllistä kuinka lämmin lapsesi on ja millaisessa lämmössä hän viihtyy, joten ei ole yksiselitteistä vastausta millaisia vaatteita lapsesi tarvitsee lämpöpussin alle.

Miten tarkistaa onko lapsellani liian kuuma tai liian kylmä lämpöpussissa?


Tarkistaaksesi onhan lapsellasi tarpeeksi vaatteita lämpöpussin alla, kokeile lapsen niskaa - jos niska on kylmä, lapsellasi ei ole tarpeeksi päällä, ja jos niska on liian lämmin, lapsellasi on liikaa päällä.

Vinkki! Merinovilla- ja villavaatteet säätelevät lämpötilaa hyvin, joten tsekkaa ne verkkokaupastamme täältä. Merinovillavaatteet ovat tunnettuja siitä, että ne sopivat niin kylmään kuin lämpimään säähän, sillä se on erittäin hengittävää materiaalia, joka lämmittää myös kastuessaan.
Merinovilla siirtää kosteutta pois iholta (kuten hikeä), jolloin iho tuntuu mukavalta ja kuivalta vuoden ympäri. Merinovilla on myös antibakteerista, jolloin se puhdistaa itse itseään (magic!).

Merino pitää lämpimänä kylmällä talvisäällä ja säätelee ruumiin lämpötilaa lämpimillä kesäilmoilla, eli se on täydellinen vaatemateriaali lämpöpussin alle. Lue lisää merinovillavaatteista täältä.

Täältä löydät Voksin kaikki lämpöpussit>>
Täydelliset Lastentarvike -myymäläketjun tiedot löytyvät täältä>>


Lähde: https://www.voksi.com/en/temperature-guide

Voksi lämpötilaopas auttaa valitsemaan lämpöpussin vauvalle - kylmään talveen käy uusi Adventure North.