Lastentarvike Lastentarvike
UNIPUSSIT JA TOG-LÄMPÖLUOKITUKSET
Ihastuttavat unipussit Lastentarvikkeesta
Unipussi on ehkä maailman söpöin vauvantarvike (heti unipesän jälkeen), mutta sopivan unipussin valinta saattaa olla vaikeaa. Valinnan tekemistä helpottaa TOG-lämpöluokitus, joka auttaa päättelemään sopivan unipussin, jossa vauvallasi ei ole liian kuuma muttei liian kylmäkään. 
Unipussit sopivat lapselle heti kapalon jälkeen aina taaperoiän yli

Ai mikä unipussi?
Unipussi on ihana ja rauhoittava paikka vauvalle nukkua. Unipussin sisällä lämpö pysyy tasaisena läpi unien, sillä se ei liiku levottomankaan nukkujan päältä pois. Tällöin se on myös peittoa turvallisempi valinta, sillä se ei voi nousta vauvan kasvoille eikä siten aiheuta esimerkiksi tukehtumisvaaraa. Sen avulla voi helposti minimoida irtotavaran sängyssä, antaen enemmän mielenrauhaa vanhemmille.

Kun vauva osaa kääntyä vatsalleen, kapalosta on hyvä siirtyä unipussiin nukkumaan. Unipussissa on hieman enemmän tilaa vauvan liikuskella, mutta samalla se tuo samaa turvan tuntua kuin kapalo. Unipussin käyttöön voi siirtyä asteittain, esimerkiksi pitämällä toisen käden kiinni ja toisen vapaana. Tällöin vauvalle ei tule levotonta ja turvatonta tunnetta, kuten saattaa tulla jos siirtyy suoraan avoimeen unipussiin.
"Unipussi on ihana ja rauhoittava paikka vauvalle nukkua. Unipussin sisällä lämpö pysyy tasaisena läpi yön, sillä se ei liiku levottomankaan nukkujan päältä pois."
Ai mikä TOG?
"Thermal Overall Grade" Lue lisää TOG-arvoista tietoruudusta!

Yksilöllinen lämmikkeen tarve
On yksilöllistä kuinka paljon lämmikettä vauvasi kaipaa, samalla lailla kuin meillä isoilla ihmisilläkin. Joillakin on 2.5. TOGin unipussi, pitkähihainen paita ja potkari päällä alle 21-asteen sisälämpötilassa ja vauvalla on silti hieman kylmä. Ja taas joillakin 2.5 TOGin unipussi, missä alla on vain kevyt pitkähihainen body on 19-asteen sisälämpötilassa jo aivan tarpeeksi. Muista siis tarkkailla vauvaasi, onko hän vilukissa vai lämminverinen, sillä TOG-luokitus on niin sanottu yleinen ohjeistus.

Ja muista myös muun vaatetuksen tärkeys ja kerrospukeutumisen merkitys, sillä kevyemmästä unipussista saa myös lämpimämmän lisäämällä vaatteita alle. Potkarit vai ei ollenkaan? Sukat? Pitkähihainen vai lyhythihainen body? Vaihtoehtoja voi katsoa esimerkiksi Lodgerin ihanasta valikoimasta bodyja, jotka sopivat unipussin alle täydellisesti. 

Ihastuttavat unipussit Lastentarvikkeesta
Helppo pukeutuminen
Kannattaa harkita myös unipussin päälle ja pois pukemista, ja valita unipusseja joissa se on tehty mahdollisimman helpoksi. Esimerkiksi tätä Lodgerin unipussia voi pitää vauvan päällä kun hoidat vaikkapa yölliset vaipanvaihdot, sillä vetoketjun saa avattua alhaalta ylös, mikä helpottaa silmät ristissä olevaa, unista vanhempaa huomattavasti. Vaihtopusseja kannattaa olla vahingon sattuessa.

Jos unipusseista on vielä kysyttävää, tule ihmeessä käymään yhdessä täyden palvelun myymälälöistämme joista löydät asiantuntevat myyjämme. Voit myös laittaa meille viestiä verkkokauppamme chatissä tai vaikka somessa.
Mitä TOG tarkoittaa?
TOG muodostuu sanoista ”Thermal Overall Grade”, eli vapaasti käännettynä yleinen lämpöluokitus. Se on eurooppalainen lämpöluokitus, mikä ohjeistaa kuinka lämmin unipussi on, perustuen materiaalin lämpöeristykseen. Luokituksen avulla yritetään estää muun muassa vauvan ylikuumeneminen.

TOG-luokitukset alkavat 0:sta ja menevätaina jopa 4.0 asti. Nyrkkisääntönä voi pitää, että mitä isompi luku, sen lämpimämpi unipussi on. Tässä tarkemmat tiedot yleisimmistä luokituksista:

2.5 TOG lämpöluokituksen unipussia voi käyttää noin 19 asteen sisälämpötilassa. Tätä voisi verrata meidän isojen tyyppien paksuun täkkiin, jota useimmiten käytetään talvikuukausien ajan esimerkkinä tämä Lässig unipussi.

1.0 TOG on 21-23 asteeseen mainio valinta. Suomessa kerrostaloissa pyritään pitämään 21-22 asteen lukemaa sisätiloissa, joten se sopii hyvin ainakin kerrostaloasunnoissa asujille (tässä yksi vaihtoehto ErgoCocoonilta, jossa myös lyhyet hihat). 

0.5 TOG-unipussi on 24-asteen hujakoilla täysin riittävä. Vielä lämpimämmässä kannattaa miettiä 0.2 TOGin unipussia. Kesäksi siis kannattaa hankkia ohuempi ja viileämpi unipussi, jotta vauvasi ei ylikuumene ja että hänellä on mukava nukkua (hyvä vaihtoehto tämä Lodger unipussi). Tätä voisi verrata siihen, kun me isot ihmiset nukutaan ohuen peiton tai vain lakanan alla.

Huom: TOG-arvojen kanssa puhutaan aina sisätilojen lämpötilasta – ei ulkona vallitsevan lämpötilan.


Katso täältä kaikki laajan valikoimamme unipussit ja kapalot >>

Löydä täältä monipuolinen harsoliinavalikoimamme >>

Lastentarvike -myymäläketjun yhteystiedot löydät täältä >> >>