Lastentarvike Lastentarvike
Vinkkejä helpottamaan flunssaisen lapsen oloa

Virusten aiheuttamiin infektioihin, kuten influenssaan ei ole parannuskeinoa. Mutta nämä seuraavat vinkit voivat auttaa lasta voimaan paremmin viruksen aiheuttaman taudin aikana. Yleensä vilustunut ja flunssainen lapsi sairastaa noin viikon ajan. Ota aina yhteyttä lastenlääkäriin ennen kuin annat mitään itsehoitolääkkeitä erityisesti alle kaksivuotiaalle lapselle. Myös jos sairastelu pitkittyy, ota yhteyttä lastenlääkäriin.

Flunssaista ja tukkoista oloa helpottamaan Vaporize kuivahöyrystin
Yleensä infektiot voidaan hoitaa kotona ja useimmissa tapauksissa kaikki mitä voit tehdä laspen olon helpottamiseksi on varmistaa että lapsesi saa riittävästi lepoa ja syö tasapainoista ruokavaliota. Mutta jos lapsesi flunssa ei näytä paranevan itsestään, tai oireet pahenevat, ota yhteyttä lastenlääkäriin mahdollisen lääkityksen aloittamiseksi.
Tukkoisen nenän lievittäminen

 

Nestehukan ehkäiseminen

 

Kuumeen lievittäminen

Kuume ei ole oire sairaudesta. Se on elimistön luonnollinen tapa torjua virusten tai bakteerien aiheuttamia infektioita. Kuitenkin alle kolmen kuukauden ikäisillä vauvoilla kuume voi olla merkki vakavasta infektiosta ja pieni vauva on syytä viedä lääkäriin, jos kuume nousee yli 38° C. Tätä vanhemmilla lapsilla ei ole olemassa mitään tiettyä rajaa, jolloin lapsi olisi syytä viedä lääkäriin. Tärkeintä on seurata lapsen yleisvointia ja reagoida sen mukaan. Soita lääkärille, jos lapsella on kuumetta yli 24 tuntia ilman selvää syytä tai jos kuume on kestänyt yli 72 tuntia.


Lasten kuumemittari - mikä on paras kuumemittari vauvalle?

Kuumemittareita on monia erilaisia malleja, joista voit valita omalle lapsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Kuumemittaria valitessa täytyy ottaa huomioon vauvan ikä ja mikä on juuri teidän lapselle toimivin ja helpoin mittausmetodi.

Tuttikuumemittari
Pienellä vauvalla tuttikuumemittari on helppo tapa mitata lämpö - vauva imee tuttimittaria aivan kuin tavallista tuttia, ja näet lämpöasteet tutin kannassa olevasta näytöstä. Alecto tuttikuumemittari tulee tavallisen kuumemittarin kanssa, jota voit käyttää lapsen kasvaessa: katso lisää täältä.


Otsakuumemittari
Otsakuumemittari nappaa lämmön lapsen otsasta hygieenisesti ja nopeasti ilman ihokosketusta, joten se sopii pienimmillekkin vauvoille. Otsasta voit mitata lämmön vaivatta myös nukkuvalta lapselta.


Padwico otsakuumemittari mittaa kuumeen sekunnissa ja muistaa 9 viimeisintä lukemaa.
Lue lisää täältä.


Jumper JPD-FR301 Otsakuumemittari sisältää 3 eri asetusta: 0-12-v. lapselle, aikuiselle, ja tavaroille. Toimii myös korvakuumemittarina yli 3 kk ikäisille.
 Lue lisää täältä.


Korvakuumemittari

Korvakuumemittari on nopea ja tarkka vaihtoehto yli 3 kk ikäiselle vauvalle. Mittaat lämmön korvasta helposti lapsen pikkukorvaan sopivalla anturilla.

Jumper Otsakuumemittari toimii myös korvakuumemittarina - poista vain suoja anturin päältä ja mittaus korvasta onnistuu 1 sekunnissa.
Lue lisää täältä.


Digitaalinen kuumemittari

Perinteinen kuumemittari on hyvä löytyä jokaisesta kodista, ja kätevä pitää reissussa mukana.

Alecton digitaalinen kuumemittari on suunniteltu nimenomaan lapsilla käytettäväksi ja sen pää on mukavan joustava. Kuumemittari on käyttövalmis yhdellä painalluksella, mittaa kuumeen alle 10 sekunnissa, ja muistaa aina edellisen mittaustuloksen. Lue lisää täältä.

Kaikki vauvan ja lasten kuumemittarit löydät täältä.

 

Vinkkejä flunssan ehkäisyyn

Ei ole mitään varmaa tapaa välttyä taudinaiheuttajilta, mutta on keinoja joilla voit minimoida sairastumisen riskit.

• Käsien pesu saippualla ja lämpimällä vedellä - jokaisen tulisi pestä kätensä säännöllisesti bakteerien ja virusten leviämisen estämiseksi.
• Vältä kosketusta - pidä lapsi poissa sellaisten henkilöiden lähettyviltä jolla on flunssa, kuume tai vuotava nenä.
• Älä jaa: ruokailuvälineitä, juomamukeja ja -laseja, hammasharjoja, pesulappuja tai pyyhkeitä ei pitäisi jakaa, etenkään sellaisen henkilön kanssa, joka on flunssainen tai kuumeinen.
• Lämmin vesi - pese aina astiat ja ruokailuvälineet kuumalla saippuavedellä, joka tappaa bakteereita.

 
Lähteet:
Fever in Children: What to Know and When to Worry, New York Presbyterian Hospital: https://healthmatters.nyp.org/fever-in-children-what-to-know-and-when-to-worry
Mayo Foundation for Medical Education and Research: http://www.mayoclinic.com/health/nasal-congestion/ID00048
ja http://www.mayoclinic.com/health/cold-remedies/ID00036.


Oloa helpottamaan VAPORIZER kuivahöyrystin.

Olo on epämiellyttävä, kun nenä on tukossa ja hengitys vaikeaa. Vaporizer tuo helpotusta avaten tukkoisen nenän. Höyrystimessä käytettävät tyynyt sisältävät luonnon eukalyptus- ja mentoliöljyä, joiden raikastava tuoksu leviää tasaisesti huoneilmaan.

Kemikaaliton!
Vedetön!
Vaporizer kuivahöyrystin