Lastentarvike Lastentarvike
DIY: Imetysnurkkaus

Luo kotiin oma rauhallinen imetysnurkkaus

Imetysnurkkaus on imettäjän ja vauvan oma paikka, mikä on rauhallinen ja mukava molemmille. Toki imetys tapahtuu missä vain (kun nälkä iskee), mutta kotona on ihana olla oma nurkkaus, missä kaikki tarvikkeet ovat käden ulottuvilla.

Imetysnurkkauksessa on tärkeää huomioida ergonomia ja viihtyvyys. Rentoutunut imettäjä hyvässä asennossa parhaimmillaan edesauttaa herumista ja imettämistä. On myös hyvä huomioida, että imetyshetket voivat venyä pitkiksi, jolloin on hyvä laittaa kaikenlaisia tarvikkeita käden ulottuville.

Paikka

Mieti missä voit olla rennosti ja mukavassa asennossa: Nojatuoli? Sohvannurkkauksessa? Sängyllä? Valitse paikka, mikä palvelee sinua parhaiten. Rauhallinen ympäristö helpottaa lapsen rauhoittumista ja keskittymistä ruokailuun.
Psst! Jos haluat pumpata samassa paikassa kun imetät, tarkista onko pumppusi akkukäyttöinen (eli langaton) vai tarvitsetko pistokkeen lähellesi.

Imetystyyny

ImetystyynyImetystyyny auttaa sinua luomaan hyvän asennon ja tukee ylävartaloasi sekä käsivarsiasi. Imetystyynyjä on monenlaisia: Eri kokoja, muotoja, pituuksia, materiaaleja ja jämäkkyyksiä (onko tyyny jämäkämpi vai pehmeämpi). Imetystyynyjä voi tulla fiilistelemään myymälöihimme, jos etsit tietynlaista!
Imetystyynyä voi hyödyntää jo raskauden aikana vartalotyynynä ja myöhemmin lapsen eri kehitysvaiheissa esim. istumisharjoituksissa lattialla.
Imetystyynyt >>

Harsot

Rapatessa roiskuu ja kädenulottuvilla on hyvä olla muutama liina tai kosteuspyyhkeitä, joilla voit pyyhkäistä puklut pois tai estää suuremman katastrofin vaipan falskatessa. Harsoliinalla saat myös ”pimennettyä” imetystilaa ja luotua pienen näköesteen pikkuiselle – tämä rauhoittaa lapsen ruokailuhetkiä ja välttää rintaraivoa/levottomuutta.
Harsoliinahan on super käytännöllinen vauva-arjessa muutenkin – harsolla suojaat paitasi kun röyhtäytät pikkuisen syöttöhetken jälkeen, voit kapaloida pienen päikkäreitä varten ja myöhemmin sama harso toimii myös uniriepuna.
Harsot >>

Liivinsuojat

Joskus maitoa saattaa herua yli tarpeiden, jolloin liivinsuojat kätevät sujauttaa liivien väliin ja estät inhottavat maitoläikät paidassa. Liivinsuojia löytyy niin kertakäyttöisiä kuin uusiokäytettäviä eri materiaaleissa: Villa, silkki, ja puuvilla.
Liivinsuojia voi hyvin pitää kädenulottuvilla imetysnurkkauksessa, mutta sujauta muutama myös hoitolaukkuun.
Liivinsuojat >>

Rintakumi

Jos tarvitset rintakumia imetyksen aikana, on hyvä pitää muutama aina (puhtaana) kädenulottuvilla! Rintakumit suojaavat rinnanpäitä ja helpottavat imetystä. Rintakumeja löytyy eri kokoja – katso sopiva koko itsellesi, jotta ne istuvat mahdollisimman hyvin.
Rintakumit >>

Maidonkerääjä

Jos maitoa heruu mukavasti, tämän tuotteen avulla saat kaikki tipat talteen imettäessä. Sujauta maidonkerääjä toiselle rinnalle kun imetät tai pumppaat maitoa toiselta puolelta. Maidonkerääjä on äänetön, täysin huomaamaton, ja kätevä kuljettaa/ottaa mukaan pienen kokonsa ansiosta.
Maidonkerääjä >>Imetysnurkkaus Lastentarvikkeen malliin

Vesipullo

Lapsen hyvinvoinnin lisäksi äärimmäisen tärkeää, että imettäjän hyvinvoinnista huolehditaan. Tähän kuuluvat säännölliset ruokailut ja nestetasapaino. Vettä onkin hyvä pitää aina kädenulottuvilla ja vesipullo onkin super kätevää pitää imetysnurkkauksessa täytettynä.
Juomapullot

Huopa

Huopa tuo pehmeyttä ja mukavuutta, ja sen avulla voit myös helposti hieman tukea imetysasentoa rullaamalla sen kasaan. Huovat ja viltit ovat ihania varsinkin yösyötöissä, sillä peiton voit vetää lämmittämään itseäsi, lasta tai jopa teitä molempia. Valitse jokin ihana materiaali, kuten puuvilla tai bambu, ja katso jokin sinun sisustussilmääsi miellyttävä väri ja kuosi.
Huovat >>

Yövalo

Yövalo on loistava yösyötöissä: sinä näet mitä teet, mutta lapsi helpompi nukuttaa takaisin uneen himmeässä valaistuksessa. Yövalon maltillinen valaistus saattaa rauhoittaa lasta imetyshetkellä ja osa yövaloista pystyy myös soittamaan tuutulauluja, jotka saattaa entisestään rauhoittaa pikkuista.
Yövalot >>

Rintapumppu

Etukäteen on vaikea tietää millaisen pumpun tarvitset – millaisella teholla, riittääkö käsikäyttöinen, jne. Mutta voit valmistautua Emma alipainerintapumpulla, sillä se toimii myös maidonkerääjänä. Se auttaa maidon nousuun ja maidon virtauksen ylläpitämiseen.
Kun myöhemmin tiedät millaisen rintapumpun tarvitset, tsekkaa onko imetysnurkkauksessasi pistoketta vai ei. Jos pistoketta ei löydy läheltä, valitse akkukäyttöinen pumppu, kuten Elvie Stride Pump tai Aventin akullinen pumppu.
Lue lisää rintapumpuista täältä >>
Rintapumput >>

Muita juttuja imetysnurkkaukseen

Imetysnurkkaus -Lastentarvikkeen vinkit

Tutustu koko monipuoliseen tuotevalikoimaamme tästä >>