Lastentarvike Lastentarvike
RINTAPUMPUT
Käytännölliset ja arkea helpottavat rintapumput Lastentarvikkeesta

Tuoreilla äideillä on paljon opittavaa niin itsestään, pikkuisestaan, kuin kaikesta muustakin uudesta, mikä tulee äityiden mukana. Näihin uusiin oppeihin lasketaan mukaan imettäminen, uusi kehollinen toiminto, josta kropalla ei ole ollut hajuakaan ennen äitiyttä.

"Joskus on tilanne, että maitoa pitää pumpata säilöön - Vaikka silloin kun maitoa tulee yli oman tarpeen, halutaan tarjota isällekin mahdollisuus osallistua vauvan ruokailuhetkiin, tai kun äiti on estynyt ruokailuhetkenä imettämästä lastaan."

Käytännölliset ja arkea helpottavat rintapumput Lastentarvikkeesta
On paljon erilaisia tuotteita auttamaan uudella imetystaipaleella, kuten ihanat ja pehmeät Carriwellin imetysliivit ja BabyMatexin eri malliset imetystyynyt, joista jokainen varmasti löytää sopivan itselleen. Myös rintapumput tarjoavat apua ja helpotusta arkeen tässä uudessa taipaleessa. Joskus on nimittäin tilanne, että maitoa pitää pumpata säilöön - Vaikka silloin kun maitoa tulee yli oman tarpeen, halutaan tarjota isällekin mahdollisuus osallistua vauvan ruokailuhetkiin, tai kun äiti on estynyt juuri sinä vauvan ruokailuhetkenä imettämästä lastaan syystä tai toisesta. Tässä kohtaa suosittelemme ehdottomasti anatomisesti muotoiltuja tuttipulloja, jotta rinta- ja pulloruokinnan saa yhdistettyä mahdollisimman vaivattomasti. Esim. Avent Natural tuttipullo on tähän loistava valinta.

Tässä tekstissä keskitymme esittelemään erityyppisiä rintapumppuja, jotta saat perustietoja helpottamaan valintaasi. Jokaisen keho on yksilöllinen, ja rintapumpun tarve vaihtelee paljonkin tilanteesta riippuen, joten emme voi valitettavasti suositella yhtä rintapumppua yli kaikkien muiden kaikkiin tilanteisiin. Mutta näiden perustietojen kanssa voit helpommin arvioida mikä saattaisi sopia juuri sinulle.

Manuaaliset / käsikäyttöiset rintapumput
Käsikäyttöinen rintapumppu nimensä mukaisesti vaatii sinulta hieman käsityötä. Näissä rintapumpuissa on “kahva”, joka puristetaan yhteen ja vapautetaan, mikä puolestaan luo imuvoiman ja -liikkeen pumppuun, ja tämän avulla maidon heruminen käynnistyy.

Manuaalista rintapumppua valitessaan kannattaa kiinnittää huomiota:

Imetysliitto suosittelee käsikäyttöisiä rintapumppuja harvemmin pumppaaville äideille. Jos kuitenkin koet, että tarvitset enemmän poweria ja imutehokkuutta, kannattaa harkita sähkökäyttöistä rintapumppua.

Sähkökäyttöinen rintapumppu
Jos tarpeisiisi kuuluu a) usein pumppaaminen b) tehokas imuteho ja c) nopea pumppaus, niin sähkökäyttöinen rintapumppu saattaisi toimia juuri sinulle. Näissä rintapumpuissa imuteho on voimakkaampi kuin käsikäyttöisissä, lyhentäen pumppaamiseen käytettyä aikaa ja siten nopeuttaen koko prosessia. Tämä saattaa olla myös tarpeen, jos maidon määrä on runsasta, tai joskus vain äitien maidon heruminen käynnistyy helpommin mekaanisella rintapumpulla. Lisäksi, onhan tämä vaihtoehto nyt vain todella paljon vaivattomampi manuaalisiin rintapumppuihin verrattuna.

Kun kyseessä on sähkökäyttöinen rintapumppu, usein pohditaan, onko kapistus hankala käsitellä, kovaääninen tai valtava iso. Onneksi nykyään monet sähkökäyttöiset pumput toimivat akulla, joten et ole sidottu siihen ainoaan sohvan nurkkaan, mihin virtajohto riittää. Lastentarvikkeen valikoimista löytyy esimerkiksi rintapumppu-uutuus (10/2020) Avent Premium ja Spectra M1, jotka kummatkin ovat ladattavia malleja. Ja se meteli, siihen on kiinnitetty huomiota ja moottorin hiljaisuus on nykyaikaisissa pumpuissa huippuluokkaa.

Monessa sähkökäyttöisessä rintapumpussa on kivoja lisäominaisuuksia. Esimerkiksi Spectran SP9 Plus rintapumppumallissa on ihana hieronta-asetus, jolla voi aloittaa pumppaamisen ja joka auttaa maidon herumiseen. Myös uudessa Aventin Premium -pumpussa on erillinen stimulointitila ennen varsinaisen pumppauksen aloitusta. Sähkökäyttöistä rintapumppua valitessa kannattaakin tutustua ja ottaa huomioon myös erilaisten säätöominaisuuksien määrä, kuten imutehon säätely pienemmäksi ja isommaksi. Spectran ja Aventin sähkökäyttöiset rintapumput ovat hyvin säädettävissä äidin yksilöityjä tarpeita varten, alkaen imurytmin ja -tehon säätelystä. Kannattaa myös miettiä mitkä muut ekstrat saattavat olla mieleen, sillä näissä laitteissa on vaikka mitä mistä valita. Esimerkiksi Avent Premium pumpussa on muistitoiminto, mikä helpottaa väsynyttä vanhempaa, ja Spectran SP9 pumpussa on näyttö ajastimella ja mistä voi tarkistaa akun tason ja imuohjelman, sekä mahdollisuus kaksoispumppaamiseen lisäosien avulla.

Alipaineella toimivat rintapumput
Nämä huippusuosion saavuttaneet rintapumput ovat ilostuttaneet imettäviä äitejä hiljaisuudellaan, vaivattomuudellaan, ja pienellä koollaan. Rintapumppu toimii alipaineella, joten siihen ei ole moottoria kytkettynä eikä se vaadi sinulta.... no, lähes yhtään mitään!
Monet tykkäävätkin käyttää alipaineella toimivaa rintapumppua toisella rinnalla keräämässä maidot, kun toisella rinnalla on lapsi ruokinnassa, sillä pumppu on niin pieni ja hiljainen, ettei se häiritse pikkuisen ruokailuhetkeä. Puhdistus on myös erittäin vaivatonta, sillä pumpussa on vain yksi osa.

Alipaineella toimivan rintapumpun käyttö on todella helppoa:

  1. Aseta rintapumppu rinnan päälle, niin että rinnanpää tulee pumpun kaulan sisään. Käännä suu-aukko ensin “nurin”, jotta asetus onnistuu helpommin, ja sitten käännä oikein päin.
  2. Purista pulloa sen alaosasta kevyesti, jotta siihen syntyy alipaine. Hiljalleen vapauta puristuksesta.
  3. Maidon alkaessa tihkumaan, voit jättää pumpun paikalleen ja antaa maidon valua pumppuun, ja tehdä samalla mitä itse haluatkaan.
  4. Alipainepumpun täytyttyä, kaada maito säilytyspulloon ja aseta tarvittaessa pumppu uudelleen paikalleen. Niin helppoa!

Meidän valikoimastamme löytyy Emma alipainerintapumppu.

Jos mieltäsi jäi askarruttamaan vielä jokin seikka, tule käymään lähimmässä Lastentarvike-myymälässä tai laita meille viestiä verkkokauppamme chatissa.

Käytännölliset ja arkea helpottavat rintapumput Lastentarvikkeesta

Täältä löydät koko monipuolisen rintapumppuvalikoimamme >>

Ja täältä löydät muut näppärät tarvikkeet imetys- ja pumppaushetkiin >>

Täydelliset Lastentarvike -myymäläketjun tiedot löydätte täältä >>