Lastentarvike Lastentarvike
HiPPin vinkit lasten ensiruokailuun (osa 1)
HiPP yhteistyössä Lastentarvikkeen kanssa.
Joulupuuhat lasten kanssa

Onnea uuden pienokaisen johdosta ja tervetuloa tutustumaan lastenruoan maailmaan kanssamme! Me HiPPillä olemme niin innoissamme, että saamme jakaa Lastentarvikkeen kanssa tietoa lastenruoasta, koska se on meille maailman tärkeintä. Ohessa tietoa ja vinkkejä ruokailun aloittelusta, tärkeistä ravintoaineista sekä lisäksi tietoa mitä luomulastenruoka on sekä kuinka meillä HiPPillä kestävä kehitys on mukana kaikessa mitä teemme.

Maisteluannokset

Kun lapsi on noin 6 kuukauden ikäinen, on aika ryhtyä totuttamaan häntä tavalliseen ruokaan. Tottuminen tavallisen ruoan syömiseen on kehitysprosessi, johon kuuluu monta vaihetta. Ensimmäisessä vaiheessa lapsi saa tunnustella ja puristella ruokaa. Tämän jälkeen lapsi saa kokeilla uusia koostumuksia ja makuja, opetella syömään lusikasta ja harjoitella kielen motoriikkaa.
Jatka imetystä tai äidinmaidonkorvikkeen antamista tänä aikana tavalliseen tapaan. Äidinmaito ja korvike sisältävät niin paljon ravintoaineita, sinun ei tarvitse huolestua, jos lapsi haluaa edetä hitaasti. Siirtymisen tavalliseen ruokaan on tapahduttava hitaasti, ja määriä on lisättävä vähitellen.
Maisteluannoksia voit antaa mihin aikaan päivästä tahansa. Joillakin lapsilla ne toimivat parhaiten lounasaikaan, toisilla taas päivällisen tai välipalojen yhteydessä. Kun tarjoat lapselle maisteluannoksia, on hyvä, jos hän ei ole liian kylläinen, nälkäinen tai väsynyt, sillä tämä vaikeuttaa tavallisen ruoan antamista.
Maisteluannoksia on helppoa maistattaa turvallisesti maistelututtien avulla. Yksi kiva vaihtoehto on Kidsme Squeezer, missä lapsi pääsee itse puristamaan ruokaa ja jonne voi laittaa vellimäisiä ruokia. Toinen suosituksemme on Emman hedelmäpussi. Laita vain syöttöpussiin paloiteltuja hedelmiä ja kasviksia ja vauva saa nauttia ruokaa turvallisesti reikien läpi.

HiPP ottaa huomioon kehittyvän lapsen ravintotarpeet

Pikkulasten raudan tarve kasvaa
HiPP ottaa huomioon kehittyvän lapsen ravintotarpeet
Rauta on tärkeä ravintoaine, jota pikkulasten voi olla vaikea saada riittävästi. Kuuden kuukauden iässä vauvan synnynnäinen rautavarasto alkaa loppumaan ja rautapitoisen ruoan tarve kasvaa.

Lapsen raudan tarvetta on vaikea täyttää ilman tuotteita, joihin on lisätty rautaa. Pohjoismaissa lasten puuroihin ja velleihin lisätään rautaa. Uutuutena voit kokeilla myös maukasta ja helppokäyttöistä HiPPis -hedelmäsosetta, joka sisältää mm. omenaa, päärynää, marjoja sekä rautaa (yli 6kk ikäisille). Tällaiseen hedelmäpussukaan voi liittää Emman Imukorkin, joka estää soseen pursuamisen pussista tahattomasti.

Muita tärkeitä raudan lähteitä ovat mm. veriohukaiset, liha, kala, pavut, kikherneet, linssit, vehnänalkiot, aprikoosi, kaurahiutaleet ja tofu. Kasvikunnan tuotteista rauta imeytyy kehoon huonommin, minkä vuoksi lapselle kannattaa antaa ruoan kanssa jotakin C-vitamiinipitoista, kuten hedelmiä tai vihanneksia, jotka parantavat imeytymistä. Voit lisätä ruokaan rautaa myös murentamalla sekaan hieman veriohukaista.

Miksi rasvaa tarvitaan

Rasva on kehon energian lähde, jota kertyy rasvakudokseen energiavarastoksi. Rasvakudos toimii myös lämpöeristeenä ja suojaa sisäelimiä. Rasvaa tarvitaan, jotta keho voi muodostaa ja korjata soluja sekä tuottaa hormoneja ja hormonien kaltaisia aineita. Rasva edistää myös rasvaliukoisten A-, D-, E- ja K-vitamiinien imeytymistä.
Tietyt rasvat ovat välttämättömiä, ja niitä on saatava ruoasta. Omega-3- ja omega-6 -rasvahapot ovat välttämättömiä, ja ne vaikuttavat mm. verenpaineeseen ja immuunijärjestelmään.
Rasva on ravintoaine, josta saamme eniten energiaa (kaloreja) grammaa kohden. Ruoan sisältämä rasva jaetaan tyydyttyneisiin, kertatyydyttymättömiin ja monityydyttymättömiin rasvoihin. Suositusten mukaan meidän olisi syötävä nykyistä vähemmän tyydyttyneitä ja enemmän kertatyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä rasvoja.
Yksinkertaistettuna tyydyttyneet rasvat ovat huoneenlämpöisinä kiinteitä (esim. kova margariini, kookosrasva ja voi). Myös maidon, juuston, lihan ja palmuöljyn sisältämät rasvat ovat kuitenkin tyydyttyneitä. Tyydyttymättömät rasvat ovat huoneenlämpöisinä usein pehmeitä, ja niitä on mm. levitteissä, öljyissä, juoksevassa margariinissa ja rasvaisessa kalassa. Myös pähkinät, mantelit, siemenet, oliivit ja avokado sisältävät tyydyttymättömiä rasvoja.

Vauvat tarvitsevat enemmän rasvaa kuin vanhemmat lapset ja aikuiset.

Äidinmaidon energiasta (kaloreista) noin puolet tulee rasvasta. Kun lapsi alkaa syödä tavallista ruokaa, riittävä energiansaanti edellyttää hieman lisärasvaa. Kotiruokaan onkin lisättävä 1 teelusikallinen rasvaa (juoksevaa margariinia, öljyä tai voita).

Luomulastenruoka – mitä se on? Miksi se on hyvä valinta?
Kun lapsi alkaa syödä kiinteää ruokaa, valmis lastenruoka voi helpottaa arkea huomattavasti. Valitessasi HiPPin luomulastenruoan voit olla varma, että lapsesi saa aina hyvää ja ravitsevaa ruokaa, ja samalla autat säästämään yhteistä ympäristöämme. Vaatimuksemme luonnonmukaisille raaka-aineille ovat erittäin tiukat, ja jokainen tuote tarkastetaan 260 kertaa, ennen kuin se päätyy myymälään.
Yhä useammat vanhemmat haluavat antaa lapsilleen luomuruokaa. Me HiPPillä pidämme tätä hyvänä, sillä lasten kehityksen ja tulevaisuuden perusta luodaan jo ensimmäisen elinvuoden aikana. Haluamme, että lapsesi oppii arvostamaan hyvää ruokaa.

JHiPP luomuruoka on sijoitus tulevaisuuteen

Luomuruoan valitseminen on sijoitus lapsen tulevaisuuteen, johon kuuluvat terveellisempi ympäristö, onnellisemmat eläimet ja puhtaammat raaka-aineet.
Onnellisia ensimmäisiä ruokailuhetkiä pienokaisellesi toivottaa HiPP 😊

Tutustus HiPP tuotteisiin ja merkkiin paremmin täällä: www.hipp.fi

HiPP lastenruat - Kaikki mitä kehittyvä lapsesi tarvitsee luonnosta ja luomuna.
Tutustu Lastentarvikkeen laajaan ruokailu-tuotevalikoimaan tästä >>
Täydelliset Lastentarvike -myymäläketjun tiedot löydätte täältä >>