Lastentarvike Lastentarvike
HiPPin vinkit lasten ensiruokailuun (osa 2)
HiPP yhteistyössä Lastentarvikkeen kanssa, osa 2 (julkaistu 02/2022).
Joulupuuhat lasten kanssa

Vauvan kasvaessa taaperoikäiseksi myös lapsen ruokailu muuttuu niin aikataulujen kuin ruokienkin suhteen. Ruokailurutiineista on hyötyä lapsen iästä riippumatta, mutta itse ruokailu muuttuu usein, kun lapsi oppii uusia taitoja ja itsenäistyy. Me HiPPillä haluamme yhdessä Lastentarvikkeen kanssa antaa vinkkejämme kasvavan taaperon onnistuneisiin ja iloisiin ruokailukokemuksiin sekä kertoa ilmastopositiivisuuden ilosanomaa.

Lapsen kehitys
HiPP ottaa huomioon kehittyvän lapsen ravintotarpeet
Lapsen kasvaessa hän oppii usein jo vuoden ikäisenä kävelemään, minkä johdosta lapsi kasvaa usein itsenäisemmäksi ja voimakastahtoisemmaksi. Samalla myös lapsen syöminen muuttuu omatoimisemmaksi, ja omat ruokailuvälineet alkavat usein kiinnostaa lasta. Esimerkiksi Nattoun suloinen astiasetti on hyvä vaihtoehto itsenäisempää ruokailua harjoittelevalle taaperolle.

Vaikka eri ruokailuvälineet herättävät usein taaperoissa paljon kiinnostusta, ruokailu tapahtuu aluksi pitkälti käsin. Tällöin erityisesti ezpz:n imukupilla varustettu ruokailukulho ja alusta ovat erinomainen vaihtoehto taaperon ensimmäisiin omatoimisiin ruokailuhetkiin.

Itsenäisen ruokailun harjoittelu on tärkeää myös lapsen motoriikan kehitykselle. Esimerkiksi ezpz:n ruokailukulho ja ensilusikka sopivat erinomaisesti taaperon ensimmäisiksi ruokailuvälineiksi, kun lapsi harjoittelee motorisia taitoja esimerkiksi pitelemällä itse lusikkaansa.

Makeannälkä
Joulupuuhat lasten kanssa
Makea on ainoa maku, jonka tunnemme jo vastasyntyneinä, joten lasten makeannälkä on hyvin luonnollista. Runsaina määrinä makeat herkut ovat kuitenkin epäterveellisiä, ja runsas makean syönti lapsena voi johtaa makeanhimon jatkumiseen myös aikuisiällä.

Makeiden herkkujen sijaan lapselle kannattaa tarjota hedelmiä tai vihanneksia. Osa lapsista pitää hedelmistä ja vihanneksista alusta alkaen, mutta osassa uudenlaiset maut ja koostumukset voivat aiheuttaa epäilyksiä. Tällöin on tärkeää omalla esimerkillään rohkaista lasta maistelemaan uusia makuja. Myös HiPPin hedelmäsoseet ovat erinomainen keino
HiPP ottaa huomioon kehittyvän lapsen ravintotarpeet
Rutiinit
Vaikka erityisten ruokailuaikojen päivittäinen noudattaminen ei ole taaperoille välttämättömyys, ruokailuaikojen rutiineista on usein selkeää hyötyä. Jokainen lapsi on yksilöllinen, mikä pätee myös taaperoiden ruokailuajoissa ja -rutiineissa. Kun syöminen ajoitetaan säännöllisesti aina tiettyihin kellonaikoihin, lapsen keho oppii odottamaan ruokaa näinä aikoina. Jotta lapsi oppii tunnistamaan nälän ja kylläisyyden merkit, napostelua ruokailujen välillä on tärkeää välttää. Hyvänä muistisääntönä toimiikin, että lapsi tarvitsee aamiaisen, lounaan ja päivällisen sekä 2–3 välipalaa näiden aterioiden välillä.
Joulupuuhat lasten kanssa
Rohkeasti ruokailemaan
Vaikka omatoimiseen ruokailuun siirtyminen voi aluksi olla jännittävää myös vanhemmalle ja oma lapsi voi välillä tuntua maailman suurimmalta ruokakriitikolta, itsenäistä ruokailua oppii lopulta vain harjoittelemalla. Tässä apuna voi käyttää vaikkapa Emman nokkamukia, jonka avulla lapsi saa hyvän otteen mukistaan. Myös Lässigin hihallinen ruokalappu on usein oiva apu suojaamaan taaperon vaatteita, sillä itsenäisen ruokailun harjoittelu voi joskus olla sotkuista puuhaa. Ruokailun opettelussa apuna voi toimia muun muassa saman ruokailupaikan käyttäminen mahdollisimman usein, jolloin lapsi oppii yhdistämään kyseisen paikan ruokailuun. Myös oman esimerkin näyttäminen toimii usein erinomaisesti, ja syömällä itse samaan aikaan yhdessä
HiPP ensimmäisenä ilmastopositiivilla purkeillaan
Ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista, ja me HiPPillä haluamme omalla toiminnallamme varmistaa, että maapallomme säilyy kestävänä myös tuleville sukupolville.

HiPP onkin ensimmäinen lastenruokien valmistaja, jonka lastenruokapurkit ovat ilmastopositiivisia koko arvoketjun matkalla aina pelloilta vähittäiskauppojen varastoihin. HiPPin käyttämä luomuviljely on kestävää ja sillä edistetään maaperän ravinteisuutta ja ilmastonsuojelua. HiPP auttaa myös pölytykselle tärkeitä villimehiläisiä istuttamalla niittykäytäviä, millä tuetaan luonnon monimuotoisuutta ja pelloilla ja niityillä viihtyvien lajien elinvoimaisuutta.

Käy lukemassa HiPP sivuilla vinkkejä miten sinä voit olla mukana auttamassa ilmastonmuutoksen ehkäisemisessä: www.hipp.fi

HiPP lastenruat - Kaikki mitä kehittyvä lapsesi tarvitsee luonnosta ja luomuna.
Tutustu Lastentarvikkeen laajaan ruokailu-tuotevalikoimaan tästä >>
Täydelliset Lastentarvike -myymäläketjun tiedot löydätte täältä >>