Lastentarvike Lastentarvike
Mitä voi laittaa maistelututtiin?
Vauva maistelee uusia makuja turvallisesti maistelututin avulla. Kuvassa on käytössä Emma maistelututti silikonitutilla.


"Maistelututtiin voidaan laittaa monenlaisia ravitsevia elintarvikkeita,
kuten hedelmiä, vihanneksia ja marjoja."

Kiinteiden aloitus maistelututin avulla


Maistelututti on mahtava apuväline, kun pikkuisesi alkaa maistelemaan erilaisia kiinteitä ruokia. Maistelututti on joko sinun tai lapsesi omassa kädessä pidettävä ruokailuväline, jossa on erityinen suuosa. Tämä suuosa on kuin pussi, jossa on pieniä reikiä. Pussiin laitetaan kypsennettyä ja/tai soseutettua ruokaa, jonka rei’istä pursottuu ruokaa juuri sopivissa määrin pikkuisen suuhun.

Mitä voi laittaa maistelututtiin?


Hedelmät ja marjat ovat yksi yleisimmistä maistelututtiin laitettavista ruoista. Soseutetut omenat, päärynät, persikat ja banaanit ovat kaikki erinomaisia vaihtoehtoja pienille lapsille. Kesällä mansikat, vadelmat, ja mustikat ovat ihanan makoisia. Hedelmät ja marjat ovat täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka edistävät imeväisten ja pikkulasten tervettä kasvua ja kehitystä. Hedelmät ja marjat tarjoavat myös luonnollista makeutta ilman lisättyä sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita.

Vihannekset ovat toinen loistava vaihtoehto vauvaruokailijoille. Soseutetut porkkanat, bataatit, kurpitsat, herneet, pinaatti ja muut vihannekset tarjoavat tärkeitä ravintoaineita, joita vauvat tarvitsevat kasvaessaan. Muista keittää tai höyryttää vihannekset perusteellisesti ennen soseuttamista, jotta ne on helppo niellä pienelle lapsellesi ja mahtuvat hyvin maistelututin annostelurei’istä ulos.

Voit myös tarjota maitotuotteita, kuten jogurttia tai raejuustoa, vauvan maistelututin kautta, jos lapsesi on valmis syömään niitä (yleensä 12 kuukauden iässä). Varmista vain, että kaikki maitotuotteet, joita annat lapsellesi, ovat peräisin vain pastöroidusta maidosta.

Kaiken kaikkiaan maistelututtiin voidaan laittaa monenlaisia ravitsevia elintarvikkeita, kuten hedelmiä, vihanneksia, marjoja, sekä maitotuotteita, kuten jogurttia, kun lapsesi on tarpeeksi vanha (12 kuukautta). Tarjoamalla erilaisia terveellisiä vaihtoehtoja vauvan maistelututissa voit varmistaa, että vauva saa maistella kaikkea erilaista ja pitää hauskaa eri makujen maailmoissa. Hampaita tulossa? Pakasta jääpalamuottiin äidinmaitoa/korviketta/smoothieta ja sujauta maistelututtiin. Viileä helpottaa ikenien kutinaa ja ärsytystä.


Emma maistelututti on saatavilla silikoni- sekä kangastutilla


Maistelututin käyttö


Maistelututin käyttö on helppoa. Puhdista tutti kunnolla ennen jokaista käyttökertaa. Laita pussiin jotain uutta tai tuttua ruokaa ja maistata uutta ruokaa lapsellasi. Lapsen suu puristaa tuttiosasta sopivasti ruokaa pienten reikien läpi. Tämä pitää huolen, että lapsi ei saa nieltyä liian suuria paloja kerrallaan. Lapsi voi pitää maistelututista itse kiinni ja ohjata ruokaa omaan suuhun itsenäisesti, tai voit auttaa lastasi maistamisessa. Ethän jätä lasta valvomatta, kun maistelututti on käytössä.Miten valita sopiva maistelututti?


Paras maistelututti selviää kokeilemalla - jokainen lapsi on yksilö ja pienen herkkä suu suhtautuu eri tavalla erilaisiin materiaaleihin. Maistelututit voisi jakaa kolmeen kategoriaan:


 1. Silikoninen maistelututti
 2. Silikonisissa maistelututeissa on pehmeästä silikonista tehty suuosa. Joissain maistelututeissa silikonista suuosaa voi vaihtaa, esimerkiksi eri kokojen tai muotojen välillä.

  Löydä Emman silikoninen maistelututti täältä.


 3. Kankainen maistelututti
 4. Kankaisten maistelututtien suuosa on kangasta. Tämä on pehmeämpi ja joustavampi vaihtoehto kuin silikoni, mutta värjääntyy helpommin kuin silikoni. Tunnetaan myös nimellä hedelmäpussi.

  Katso Emma hedelmäpussi täältä.


 5. Vauvan syömäapu
 6. Vauvan syömäapuvälineessä ei ole kahvaa, josta vauva pitää kiinni, vaan tuubi, jota lapsi itse puristelemalla saa säännösteltyä itselleen enemmän ruokaa. Eli sen sijaan, että ruoka laitetaan tuttiosaan, se laitetaan pehmeään silikoniseen varteen. Tämä osallistaa lasta eri tavalla ruokailuun, kun pääsee itse puristelemaan itselleen ruokaa.

  Katso täältä Kidsme Food Squeezer vauvan syömäapu.
Löydä valikoimastamme juuri sinun vauvallesi sopiva maistelututti >>>

Emma maistelututti on saatavilla silikoni- sekä kangastutilla