Lastentarvike Lastentarvike
LÄMPÖPUSSIT
Ihastuttavat lämpöpussit vaunuihin, rattaisiin ja turvaistuimiin Lastentarvikkeesta

Talvisin autoillessa lapsen vaatetus saattaa luoda pienen pulman. Mitä laittaisi lapselle päälle? Mielessä käy ne kolme eri lämpötilaa, mitkä pitäisi ottaa huomioon:

Jokunen saattaa ajatella, että on helpompaa pukea lapsi suoraan toppahaalariin, mutta silloin lapselle saattaa tulla tukalan lämmin autossa. Toppavaatteisiin ja autolla kulkemiseen liittyy toinenkin riskitekijä. Turvaistuimen valjaiden pitää istua napakasti, joka ei välttämättä onnistu, kun välissä on paksu kerros vaatetusta.

Yksinkertaisesti, toppavaatteet voivat luoda liikaa väljyyttä valjaiden ja lapsen väliin, ja siksi turvaistuimessa matkustaminen on turvallisempaa ilman toppavaatteita.

Lämpöpusit arjen hektisyyttä helpottamaan

Talvella vaatetuksen määrä ja lapsen lämpimänä pitäminen on kuitenkin tärkeää ja yksi vanhempien huolenaihe, sillä pikkuisten lämmönsäätely ei ole yhtä kehittynyt kuin meidän isojen tyyppien. 
Suosittelemme auton esilämmitystä - silloin ei tarvitse lähteä liikenteeseen hampaat kalisten ja sormet sinisinä. Mutta aina ei ole mahdollisuuksia alkaa lämmittämään autoa etukäteen, esimerkiksi silloin kun ne puurohiutaleet taas unohtuivat ostoslistalta ja on havaittavissa, että pahemman laatuinen nälkäkiukku iskee noin vartin päästä.

Onneksi on muitakin vaihtoehtoja, miten pitää pikkuinen lämpimänä autossa. Näissä valjaat laitetaan lämpökerroksen alle, jolloin ne saadaan kiristettyä tarpeeksi napakasti. Valjaille on valmiiksi tehtynä omat kohtansa, mistä ne pujotellaan läpi, jolloin lapsi pysyy lämmössä koko ajan. 

Tässä vinkkimme turvalliseen lasten vaatetukseen talvella autoillessa: 

1) Kaukalo- ja lämpöpussit
Lämpöpussi on hyvä vaihtoehto toppavaatteille, varsinkin vauvan ja taaperon kanssa kulkiessa. Sujauta pikkuisesi tähän, ilman että tarvitsee pähkäillä hihojen ja lahkeiden kanssa, ja olette valmiita lähtöön! Lämpöpussia voi käyttää myös lastenrattaissa tai pulkassa, mikä tekee niistä erityisen käteviä. Monessa lämpöpussissa onkin liukuesteet selkämyksessä, mikä pitää pussin paikoillaan rattaissa. Valmiiksi tehdyt reiät 3- tai 5-pistevaljaille takaa, että voit kiinnittää turvakaukalon tai turvaistuimen valjaat napakasti pussin sisällä.

Pari esimerkkiä:

2) Poncho

Poncho - loistavan näppärä tuote isomman lapsen kanssa reissatessa
Et varmasti arvannutkaan, että poncho, tuo viittamainen vaate, olisi täydellinen valinta lapselle talvella autoillessa!
Voksin Poncho on käytännöllinen lisävaruste varsinkin jo hieman isomman lapsen kanssa autoilussa. Viittamainen muoto on kunniakseen valjaiden kanssa: poncho levitetään ikään kuin lapsen pään ylle turvaistuimen päälle, jolloin sinun tarvitsee vain hieman nostaa ponchon helmaa ylös, jotta saat valjaat kiristettyä ja kiinnitettyä. Ei siis tarvetta avata vetskareita tai muuta sellaista, jotta saat lapsen asetettua turvaistuimeen turvallisesti.

Paksut toppavaatteet voivat estää vöiden kiristämisen oikealla tavalla, sillä toppavaatteet sitovat ilmaa. Huomioithan kiristää vyöt riittävän kireälle.

Turvalliset ja laadukkaat kylpytyuotteet Lastentarvikkeesta

Katso tästä koko monipuolinen lämpöpussi ja pehmustevalikoimamme >>

Tästä vielä lämpöpussit vauvan turvakaukaloon >>

Täydelliset Lastentarvike -myymäläketjun tiedot löydätte täältä >>