Lastentarvike Lastentarvike
MIKÄ LÄMPÖPUSSI VAUVALLE?
Löydä ihana lämpöpussi rattaisiin ja turvakaukaloon Lastentarvikkeelta

Talvisin autoillessa lapsen vaatetus saattaa luoda pienen pulman. Mitä laittaisi lapselle päälle? Mielessä käy ne kolme eri lämpötilaa, mitkä pitäisi ottaa huomioon:

Jokunen saattaa ajatella, että on helpompaa pukea lapsi suoraan toppahaalariin, mutta silloin lapselle saattaa tulla tukalan lämmin autossa. Toppavaatteisiin ja autolla kulkemiseen liittyy toinenkin riskitekijä. Turvaistuimen valjaiden pitää istua napakasti, joka ei välttämättä onnistu, kun välissä on paksu kerros vaatetusta.

Toppavaatteet voivat luoda liikaa väljyyttä valjaiden ja lapsen väliin, ja siksi turvaistuimessa matkustaminen on turvallisempaa ilman toppavaatteita.

Lämpöpussi rattaisiin ja turvakaukaloon helpottaa arjen hektisyyttä

Talvella vaatetuksen määrä ja lapsen lämpimänä pitäminen on kuitenkin tärkeää ja yksi vanhempien huolenaihe, sillä pikkuisten lämmönsäätely ei ole yhtä kehittynyt kuin meidän isojen tyyppien. 
Suosittelemme auton esilämmitystä - silloin ei tarvitse lähteä liikenteeseen hampaat kalisten ja sormet sinisinä. Mutta aina ei ole mahdollisuuksia alkaa lämmittämään autoa etukäteen, esimerkiksi silloin kun ne puurohiutaleet taas unohtuivat ostoslistalta ja on havaittavissa, että pahemman laatuinen nälkäkiukku iskee noin vartin päästä.

Onneksi on muitakin vaihtoehtoja, miten pitää pikkuinen lämpimänä autossa. Näissä valjaat laitetaan lämpökerroksen alle, jolloin ne saadaan kiristettyä tarpeeksi napakasti. Lämpöpusseissa valjaille on valmiiksi tehtynä omat aukot selkäpuolella, mistä ne pujotellaan läpi, jolloin lapsi pysyy lämpimänä koko ajan. 

Tässä vinkkimme turvalliseen lasten vaatetukseen talvella autoillessa:
Kaukalo- ja lämpöpussi  

Lämpöpussi turvakaukaloon on hyvä vaihtoehto toppavaatteille, varsinkin vauvan ja taaperon kanssa kulkiessa. Sujauta pikkuisesi topattuun lämpöpussiin, ilman että tarvitsee pähkäillä hihojen ja lahkeiden kanssa, ja olette valmiita lähtöön! Lämpöpussia voi käyttää myös lastenrattaissa, pyöräkärryissä, tai pulkassa, mikä tekee niistä erityisen käteviä. Monessa lämpöpussissa onkin liukuesteet selkämyksessä, mikä pitää pussin paikoillaan rattaissa. Pussin selässä on valmiiksi tehdyt reiät 3- tai 5-pistevaljaille, joiden kautta voit kiinnittää lapsen napakasti turvakaukalon tai turvaistuimen valjaisiin lämpöpussin sisällä. Mutta kuinka valita paras lämpöpussi vauvalle? Tässä vaihtoehtoja, joista löytyy oikea lämpöpussi rattaisiin, sekä turvakaukaloon tai -istuimeen.

Lempparimerkkimme:

Emma

Kaipaatko hempeyttä yhdistettynä erinomaiseen ergonomiaan? Silloin Emman lämpöpussit sopivat sinulle. Kaukalopusseissa on suloinen sydän-kohokuviointi ja innovatiivinen takapaneeli, jonka saa kokonaan irrotettua. Irrottamalla takapaneelin luot vauvallesi enemmän tilaa, jos kaukalossa on käytössä vastasyntyneen tukityynyt.
Isot lämpöpussit käyvät rattaisiin, sekä turvaistuimeen. Niiden selkämys on ergonomisesti muotoiltu sopimaan rataisistuimen tai turvaistuimen selkänojan kanssa. Polar lämpöpussi sopii talveen ja syksyyn, kun taas kevyempi Light Lämpöpussi on täydellinen keväälle ja syksyn leudoille päiville. Kaikkien Emma Lämpöpussien sisävuori on pehmeää puuvillaa, joka tuntuu ihanalta vauvan herkkää ihoa vasten.

Voksi

Pohjoisiin oloihin täydelliset lämpöpussit: Voksin untuvapussit suunnitellaan Norjassa, joten talviset olosuhteet otetaan huomioon suunnitteluprosessin alusta alkaen. Voksin tuulta ja tuisketta pitävät päälliset, sekä erityisen hyvä lämmöneristys takaavat että pikkuisesi pysyy lämpimänä varpaita myöten.

Voksin lämpöpussit ovat kategorian luksusosastoa, joka näkyy myös kaikkein pienimmissä yksityiskohdissa, esimerkiksi tuttinauhan klipsille on oma erityinen paikka joka lämpöpussissa. Explorer-lämpöpussista saat myös takapaneelin irti, jolloin se mahtuu moneen erilaiseen istuimeen – rattaista autoon.
Voksin kaukalopusseista osa on myös törmäystestattuja selkä menosuuntaan kulkevissa istuimissa, kuten ExplorerBreeze, Sky Light, ja Move X.

Suosittujen merkkien omat lämpöpussit: löydä yhteensopivat värit rattaisiin tai turvakaukaloon

Sovita vaunukoppasi tai ratasistuimesi sävy sävyyn: moni ratasmerkki valmistaa rattaisiin sopivan lämpöpussin, mitä voi hyvin käyttää myös turvaistuimessa tai -kaukalossa.

Emmaljunga

Emmaljungan rattaisiin saa täydellisesti sopimaan heidän omat lämpöpussinsa. Lämpöpussien jalkaosan saa erikseen irti, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia kuraisten kenkien puolesta.  Lämpöpussin saa klipseillä kiinni istuinosaan, jolloin se pysyy varmasti paikallaan NXT 90 ja NXT 60 -rattaissa.

Bugaboo

Bugaboon rattaisiin löytyy upean väriset lämpöpussit. Keväälle ja syksylle käy Bugaboon Lämpöpussi.  Talveen sopii lämmin untuvapussi, kuten Bugaboo High Performance Lämpöpussi+, jonka mukana tulee irrotettava päällinen erityisen kylmille talvipäiville. Bugaboo lämpöpussien jalkapäädyssä on kurasuoja, eli lapsesi voi istua pussissa huoletta myös kuraiset kengät jalassa. Voit vapaasti yhdistellä eri värejä ja luoda itsellesi sopivan kokonaisuuden upeista värivaihtoehdoista.

Cybex

Cybex Snogga MINI -lämpöpussi sopii väritykseltään Cloud Z2-turvakaukaloon täydellisesti. Lämpöpussin mukana tulee kätevä kuljetuspussi, jonne voit taitella lämpöpussin, kun se ei ole käytössä.

Maxi-Cosi

Maxi-Cosi kaukalopussi on suunniteltu sopivaksi Maxi-Cosi turvakaukaloihin. Lämpöpussi on vettähylkivää materiaalia, pehmeällä fleece sisävuorella.


Paksut toppavaatteet voivat estää valjaiden kiristämisen oikealla tavalla, sillä toppavaatteet sitovat ilmaa. Tarkistathan aina, että valjaat ovat riittävän kireällä.

Turvalliset ja laadukkaat kylpytyuotteet Lastentarvikkeesta

Katso tästä koko monipuolinen lämpöpussi ja pehmustevalikoimamme >>

Tästä vielä lämpöpussit vauvan turvakaukaloon >>

Löydä lähin Lastentarvike -myymäläsi ja katso aukioloajat täältä >>