Lastentarvike Lastentarvike
Everyday Baby - Turvalliset ja myrkyttömät vauvan astiat

 

Everyday Baby tuo uudet innovatiiviset vauvan ja lasten astiat Lastentarvikkeen valikoimaan. Vauvan astiat valmistetaan testatusti turvallisista ja vauvalle terveellisistä materiaaleista - ilman haitallisia kemikaaleja, ftalaatteja tai BPA, BPS, ja BPF-yhdisteitä. Opit tästä blogista mitä nämä kirjainyhdistelmät tarkoittavat ja miksi niitä suositellaan vältettävän.

Ruotsalaisen Everyday Babyn ruokailuvälineet valmistetaan korkealaatuisista materiaaleista, kuten borosilikaattilasista ja elintarviketason silikonista, joista ei irtoa haitallisia aineita tai mikromuovia.
Löydät Everyday Babyn sarjasta sopivat tuotteet niin pienelle vauvalle kuin leikki-ikäiselle.

Kaikki merkin ruokailutuotteet, kuten lasiset tuttipullot, nokkamukit ja pillipullot, silikonilautaset, mukit, ruokalaput ja aterimet, ovat suunniteltu helpottamaan vanhempien elämää ja mahdollistavat rennomman ruokailun lapsen kanssa vastasyntyneestä taaperoksi.

Everyday Baby-tuotteet tekevät vauvan ruokailusta terveellistä, turvallista ja rentoa.


"Tutkimukset ovat osoittaneet, että muovisten pullojen keittäminen sterilisoidessa vapauttaa mikromuoveja,
jolloin niitä päätyy vauvan maitoon aina muovipullolla syöttäessä."

Turvallinen lasinen tuttipullo


Everyday Babyn lasiset tuttipullot ovat tuotesarjan kruununjalokivi - ne helpottavat arkea, niiden materiaalit ovat turvallisia lapselle, ja ne ovat varusteltu vauhdikkaisiin ruokailuhetkiin sopivilla ominaisuuksilla.

Lasiset tuttipullot ovat tehty kestävästä borosilikaattilasista, jonka ominaisuuksiin kuuluu erityinen kestävyys - tämän tyyppinen lasi ei helposti mene rikki.

Jos lasituttipullo kuitenkin menee rikki, se ei hajoa säpäleiksi ympäri huonetta. Tuttipullon ulkopuolella on nimittäin ohut silikonipäällyste, mikä pitää myös rikkinäisen tuttipullon ja sen sirpaleet kasassa. Tällöin rikkinäinen tuttipullo ei hajoa ympäri huonetta eikä ole vaarallinen kaikkialle vipeltävien lasten kanssa. Ja selviät rikkinäisestä pullosta ilman suurempaa siivousta. Näin Everyday Baby -tuttipullo eroaa monista muista lasisista tuttipulloista, tehden siitä erityisen turvallisen vauvan tai taaperon vauhdikkaaseen ruokailuun.

Lasisia tuttipulloja on saatavilla myös lämpöindikaattorilla - tuttipullon väri vaihtuu valkoiseksi jos maito on yli 40°C, jotta näet helposti kun maito on liian kuumaa vauvalle. Kun maito on jäähtynyt sopivan lämpöiseksi vauvan syöttämiseen, pullon väri palaa normaaliksi. Lämpöindikaattorilla varustettu tuttipullo tekee ruokailusta vauvan kanssa taas kerran helpompaa ja turvallisempaa.               

Nämä lasiset tuttipullot kasvavat lapsen mukana vanhemman sylistä kouluun asti kätevien lisätarvikkeiden avulla. Muunnat samasta tuttipullosta nokkamukin ja pillipullon - eikä sinun tarvitse ostaa uutta lasista pulloa, vaan pelkkä lisätarvikesetti.

Katso täältä kaikki Everyday Baby -tuttipullot.

 

Lasinen tuttipullo lämpöindikaattorilla

Kaikki alkoi kolmen isän yhteisestä ideasta


Everyday Baby on kolmen isän perustama ruotsalainen yritys, jonka tavoitteena on tarjota turvallisemmista materiaaleista valmistettuja lasten ruokailutuotteita: astioita ilman kemikaaleja, mikromuoveja ja muita haitallisia aineita. Perustajat Andreas, Edon ja Fredrik uskovat, että etenkin ruuan kanssa kosketuksiin tulevat materiaalit vaikuttavat terveyteen ja varsinkin pienten lasten kohdalla.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että muovisten pullojen keittäminen sterilisoidessa vapauttaa mikromuoveja, jolloin mikromuovia päätyy vauvan maitoon aina muovipullolla syöttäessä.

Aikuisina saamme itse päättää mitä materiaaleja ruokailussa käytämme, mutta lapsilla ei ole vaihtoehtoa - vanhemmat päättävät heidän puolestaan. Tämän vuoksi Everyday Babyn perustajat uskovat, että se mitä lapsille syötetään, ja millä heitä syötetään, on vielä tärkeämpää kuin miten itse aikuisina syömme. He haluavat tehdä pienten lasten ruokailusta terveellisempää ja ekologisesti kestävämpää kaikille.

Everyday Baby käyttää vain huolellisesti testattuja ja turvallisia materiaaleja. Ruuan kanssa kosketuksissa ovat vain erittäin hygieeniset ja kestävät materiaalit, kuten laadukas elintarviketason silikoni ja borosilikaattilasi. Pulloissa käytetään myös laadukasta PBA-vapaata PP-muovia kun se on tarpeellista - muoviosia on kuitenkin vain pullon ulkopuolella, jossa ne eivät ole kontaktissa maidon kanssa.

 

Turvalliset ja laadukkaat materiaalit: BPA-vapaat lasiset tuttipullot ja silikonilautaset


Everyday Baby-tuotteiden materiaalit, kestävyys, ja toiminta on tarkasti testattu tuotteiden laadun varmistamiseksi. Tuotteiden laaduntestausta suorittavat kansainvälisesti luotettu saksalainen TÜV Rheinland, sekä ruotsalainen RISE (Research Institutes of Sweden).

Everyday Babyn lasiset tuttipullot on valmistettu borosilikaattilasista, joka kestää lämmönvaihteluja ja on kestävämpää kuin tavallinen lasi. Borosilikaattilasi on hygieeninen ja helposti pestävä materiaali, koska sen pinta ei ole huokoista - bakteerit eivät pääse kasvamaan. Lasipullo on terveellinen vaihtoehto, josta ei irtoa mikromuovia tai haitallisia aineita vauvan maitoon: Lasi on BPA-, BPS- ja BPF-vapaa, sekä ftalaatiton materiaali.

Everyday Babyn pullotutit ja silikoniset vauvan astiat on valmistettu laadukkaasta 100% elintarviketasoisesta silikonista. Silikoni on kestävä, turvallinen ja hygieeninen materiaali, joka ei kerää bakteereja, koska se ei ime vettä sisäänsä. Everyday Babyn silikoniastiat ovat myös BPA, BPS ja BPF-vapaita ja ftalaatittomia, joten niistä ei lähde haitallisia kemikaaleja lapsen ruokaan. Mutta miksi juuri näitä kirjainyhdistelmiä kannattaa välttää?

 

Everyday Baby-tuttipullo on tehty kestävästä lasista, jossa ei ole haitallisia aineita.
Mitä ovat BPA, BPS ja BPF?

BPA tarkoittaa Bisfenoli A -yhdistettä, jota käytetään usein esim. muovisissa juomapulloissa, astioissa ja aterimissa. BPA:n on todettu häiritsevän hormonitoimintaa ja vaikuttavan aivojen kehitykseen. EU:n alueella Bisfenolin käyttöä on rajoitettu - tuttipulloissa BPA:n käyttö on kielletty vuodesta 2011 asti. Lämpöpapereissa, kuten kuiteissa, BPA kiellettiin vuonna 2020. 

Kun BPA:n käyttöä alettiin rajoittaa, ruvettiin sen sijasta käyttämään vähemmän tutkittuja BPS (Bisfenoli S) ja BPF (Bisfenoli F) yhdisteitä, joiden käyttöä ei ole vielä rajoitettu. Uudet tutkimukset ovat viitanneet, että näiden yhdisteiden terveyshaitat voivat olla samankaltaisia kuin BPA:n kohdalla. 

Vaikka EU on rajoittanut BPA:n käyttöä, Bisfenoleja löytyy kuitenkin niin monista tuotteista, että niiltä on mahdotonta kokonaan välttyä. Esimerkiksi ruuan lämmittäminen mikrossa muoviastiassa voi vapauttaa yhdisteitä muovista. Tämän vuoksi onkin hyvä kiinnittää huomiota siihen, ovatko lapsen astiat ja ruokailuvälineet BPA-vapaita. Lue täältä Everyday Babyn blogi Bisfenoleista.

Mitä ovat ftalaatit?

Ftalaatteja käytetään useiden muovien pehmentämiseen, ja niitä on monissa PVC-muovituotteissa, kuten lelut, muoviastiat ja muovikääreet.
Ftalaattien epäillään häiritsevän hormonitoimintaa ja aiheuttavan muita terveyshaittoja, jonka vuoksi joidenkin ftalaattien käyttöä on rajoitettu EU:n alueella.

Miten välttää mikromuoveja?

Mikromuoveja on nykyään elinympäristössämme niin paljon, ettei niitä voi kokonaan välttää. Vuonna 2022 tutkijat löysivät mikromuoveja ensimmäistä kertaa
ihmisten verenkierrosta. Tutkimuksessa verestä löytyi PET-muovia sekä polystyreeniä, joita käytetään mm. muovipulloissa ja pakkausmateriaaleissa.

Mikromuovi kosmetiikassa on ollut paljon esillä, mutta sitä irtoaa myös monista muovituotteista esim. keittäessä - muovia silti edelleen käytetään materiaalina lasten ruokailuvälineissä. Voimme vähentää mikromuoveille altistumista ja niiden joutumista ruokaan valitsemalla lapsen astiat huolella. Lasi ja silikoni ovat yleisiä vaihtoehtoja muoville.

Löydä täältä silikoniset ja lasiset ruokailutuotteet.

Lasinen tuttipullo, joka kasvaa lapsesi mukana on ekologinen vaihtoehto


Everyday Baby -tuttipullon kestävä design antaa lapsesi käyttää samaa pulloa vastasyntyneestä vaikka kouluun asti. Tuttipulloon löytyy 3 eri kokoista pullotuttia, joilla voit syöttää vauvan aina vastasyntyneestä pulloruokinnan lopetukseen asti. Sen jälkeen tuttipullo muuttuu lisävarusteilla nokkamukiksi tai pillipulloksi lapsen kasvaessa. Näin sama lasipullo pysyy käytössä mahdollisimman pitkään - säästäen luontoa ja resursseja.

Kaikki Everyday Babyn lasiset pullot ovat yhteensopivia kaikkien lisävaruste-settien kanssa

Anti-colic tuttipullo voi helpottaa vauvan koliikki-oireita


Everyday Baby-pullotuteissa on anti-colic-venttiili, joka estää ylimääräistä ilmaa joutumasta vauvan vatsaan - ehkäisten ilmavaivoja, koliikkia ja refluksia. Leveäkantainen pullotutti on muotoiltu muistuttamaan rinnan luonnollista muotoa, jotta vauvan on helpompi vaihtaa pullon ja imetyksen välillä. Materiaali on joustavaa elintarviketasoista silikonia, joka on mukavan pehmeää vauvan herkälle suulle ja ikenille.

 Everyday Baby pullotutteja on kolmessa eri koossa: S, M ja Velli. Koot viittaavat pullotutin kärjessä olevan reiän kokoon ja siihen kuinka nopeasti maito virtaa vauvan syödessä. Vauvasi kasvaessa virtaus voi olla nopeampi ja tutin voi vaihtaa aina isompaan kokoon. S-koko on aivan vastasyntyneelle vauvalle, kun taas suurinta kokoa voi käyttää myös vellin syöttämiseen yli 6 kk ikäiselle lapselle.

 

Everyday Baby pullotuttien ikäsuositukset:


  S (0-3 kk)  Hidas virtaus, sopii rintamaidolle tai korvikkeelle

  M (3-6 kk)  Medium virtaus, sopii rintamaidolle ja korvikkeelle

  Velli (6 kk+)  Nopea virtaus, sopii vellille, rintamaidolle ja korvikkeelle

Valitse vauvallesi sopiva Everyday Babyn pullotutti täältä.

 

Lasinen nokkamuki tai pillipullo vauvalle

 

Everyday Baby-tuttipullo on tehty kestävästä lasista, jossa ei ole haitallisia aineita.

Kun vauvasi aloittelee kiinteiden ruokien syömistä yli 6 kk iässä, voi hän alkaa harjoitella myös mukista tai pullosta juomista. Everyday Baby-tuttipulloon voit ostaa kätevän nokkamukisetin tai pillisetin, joilla pullosta tulee hetkessä nokkamuki tai pillipullo vauvalle. Juomanokka ja pilli ovat vauvan ikenille hellävaraista, mukavan pehmeää silikonia.

Sekä nokkamuki että pillipullo ovat läikkymättömiä - juoma pysyy sisällä vaikka mukin tai pullon kääntää ylösalaisin. Lasinen pillipullo kestää perheessä kauan ja sille löytyy aina käyttöä lapsen kasvaessa. Kevyt ja läikkymätön pillipullo on kätevä pakata mukaan päiväkotiin, koulureppuun tai perhelomalle.

Jos osia häviää tai menee rikki, voit aina hankkia varaosaksi uuden pillisetin, nokkamukisetin tai pelkän juomanokan - näin ei tarvitse ostaa aina kokonaan uutta tuotetta. Setit sopivat niin 150 ml kuin 240 ml pulloon: pillisetissä on 3 eripituista pilliä, joista voit valita sopivan.

Jos teidän perheessä ei enää tarvita tuttipulloa, löydät meiltä myös Everyday Babyn kokonaiset lasiset pillipullot (240ml) ja nokkamukit (150 ml).

Löydä lasinen nokkamuki ja pillipullo lapselle täältä.

Löydä kätevät lisätarvikesetit täältä.

 

Silikonilautanen imukupilla vauvalle ja taaperolle

Imukupeilla pöytään kiinnittyvä silikonilautanen tai kulho on erityisen kätevä kiinteiden ruokien aloitukseen, jotta vauva pääsee kokeilemaan eri ruokia omin käsin lautasen pysyessä tiiviisti paikallaan. Konepesun kestävä silikoni on helppo puhdistaa ruokailun jälkeen. Everyday Babyn silikonituotteet vauvan ruokailuun ovat BPA, BPS ja BPF-vapaita, sekä ftalaatittomia.

Löydät meiltä Everyday Babyn silikonilautaset, kulhot, kupit, pillit, ruokalaput, aterimet, sekä ihanat vauvan purulelut. Katso videoesittely, jossa tutustutaan tarkemmin Everyday Babyn laajaan valikoimaan.

Löydä täältä koko Everyday Baby-valikoimamme.
Lähteet:

THL - Mikromuovit
THL - Bisfenoli A
Everyday Baby - The Healthy Life-blogi

Vauvan kanssa leikkiminen