Lastentarvike Lastentarvike
Maxi-Cosi Pebble 360 Pro -turvakaukalon StiWa -testitulokset

Saksalainen Stiftung Warentest-kuluttajainstituutti (StiWa), on testissään löytänyt Maxi-Cosi Pebble 360 Pro -kaukalon turvatyynyn varoitustarrasta pienen määrän orgaanista ainetta, naftaleenia. Tästä johtuen StiWa päätti alentaa kaukalon kokonaisluokitusta ADAC-testissä. Maxi-Cosi Pebble 360 Pro on edelleen turvallinen käyttää, koska löydettyyn määrään ainetta ei liity turvallisuusriskiä lapsille tai aikuisille. Löydetty määrä on standardin raja-arvojen sallimissa rajoissa eikä aiheuta käyttäjälle vaaraa. Kaikilla muilla ADAC-testin osa-alueilla, kuten törmäystestissä, Maxi-Cosi Pebble 360 Pro sai erittäin vahvoja tuloksia. Pebble 360 Pro -turvakaukalo on kaikilta osin uusimpien turvaistuinstandardien mukainen.

Lue täältä Maxi-Cosin virallinen lausunto, sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin >>> .

Onko Maxi-Cosi Pebble 360 Pro turvallinen käyttää?

Vastaus on kyllä, Maxi-Cosi Pebble 360 Pro -turvakaukalo on edelleen turvallinen lapsellesi ja sinulle. Voit jatkaa kaukalon käyttämistä normaalisti.



Miksi StiWa:n testitulokset eivät vaadi toimenpiteitä?


  1. StiWa:n löytämä pieni määrä naftaleenia on alle standardien vaatimusten rajamäärän. Koska tuote on standardien mukainen, eikä sen käytöstä aiheudu käyttäjälle vaaraa, ei tämä johda tuloksien perusteella jatkotoimenpiteisiin.

  2. Lisäksi tunnetun hollantilaisen tutkimuslaitoksen TNO:n kemian asiantuntijat vahvistivat, että StiWa:n löytämä määrä ainetta ei aiheuta terveysriskiä lapsille tai käyttäjille.

  3. Koska löydetty määrä on standardien mukainen, eikä siihen liity terveysriskiä lapsille tai aikuisille, lisätoimenpiteisiin ei ole tarvetta. Voit jatkaa kaukalon käyttämistä normaalisti.

  4. StiWan löytämä pieni määrä ainetta löytyi turvakaukalon päälle kiinnitetystä varoitustarrasta, ei itse turvakaukalosta tai sen kankaista

  5. Heti saatuaan tiedon StiWan testituloksista, Maxi-Cosi testasi itse 110 kpl turvakaukaloita vahvistaakseen testituloksen. He eivät pystyneet toistamaan StiWa:n löytämää arvoa aineesta.

  6. Pebble 360 Pro -turvakaukalon kankaille on myönnetty vauvanvaatteille tarkoitettu Ökö-Tex-standardi 100 luokka 1 -sertifikaatti, joka takaa ettei tekstiileissä ole haitallisia kemikaaleja. Sertifikaatti myönnetään vuodeksi kerrallaan ja siihen kuuluvat tiukat vuosittaiset testit.

  7. Dorel ei käytä naftaliinia missään tuotantoprosesseissaan.   

  8. Dorel on vaihtanut varoitustarrojen toimittajansa, sekä ottanut Maxi-Cosi Pebble 360 Pro:ssa käytetyt turvatyynyvaroitustarrat pois käytöstä, ja ottanut käyttöön tiukemman laadunvalvonnan.



  9. StiWan testissä löytynyt määrä naftaliinia on selkeästi alle Ökö-Tex-standardin asettaman rajan, ja aivan StiWan raja-arvon kohdalla. Maxi-Cosi Pebble Pron kankaat ovat saaneet Ökö-Tex-standardi 100 luokka 1 -sertifikaatin, jota käytetään myös vauvanvaatteille.

    StiWa:n testissä löytynyt määrä naftaleenia on selkeästi alle Ökö-Tex-standardin asettaman rajan, ja aivan StiWa:n rajan-arvon kohdalla. Maxi-Cosi Pebble Pron kankaat ovat saaneet Ökö-Tex-standardi 100 luokka 1 -sertifikaatin, jota käytetään myös vauvanvaatteille.





Lue lisää Maxi-Cosin sivuilta >>>

Lue lisää Ökö-Tex-standardi 100 -sertifikaatista täältä >>>

Lue TNO:n lausunto täältä >>>

Sivun tiedot suomennettu Maxi-Cosin tiedotteista.


Sivu päivitetty 27.10.2023.