Lastentarvike Lastentarvike
Emmaljunga - Truly Green
Emmaljunga on aidosti omistautunut vihreälle tuotannolle: päästöjen vähentäminen ja kiertotalouden arvostus läpäisevät koko tuotantoprosessin.
Mitä kaikkea vihreään tuotantoon kuuluu? Lue lisää alhaalta.


Ympäristöystävällisyys on osa Emmaljungan identiteettiä ja perusarvoja, sillä Emmaljungat ovat aina valmistettu niin, että niiden käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä - kaukana kertakäyttökulttuurista. Emmaljungan lastenvaunut ovat suunniteltu kestämään, ja niiden kaikki osat ovat huollettavissa ja korjattavissa helposti. Emmaljungien elinkaari onkin todella pitkä - samat vaunut siirtyvät yleensä sisarukselta toiselle ja perheeltä seuraavalle.

"Emme siirrä tuotantoa Aasiaan. Näin voimme valvoa tarkasti ekologista jalanjälkeämme. Olemme ylpeitä siitä, että olemme päässeet näin pitkälle. Mutta tämä on vasta alkua."

Viime vuosikymmenien aikana Emmaljunga on panostanut vihreyteen ja ympäristöystävällisyyteen. Ruotsalainen perheyritys pitää arvoistaan kiinni eikä ole siirtänyt tuotantoaan Kiinaan, monien muiden vaunubrändien mukana. Emmaljungan tehdas sijaitsee edelleen samassa ruotsalaisessa pikkukylässä kuin ennenkin, mutta sen toimintaprosessit on päivitetty mahdollisimman kestäviksi ja vastuullisiksi.

EMMALJUNGAN VIHREÄ TUOTANTO:
  1. Dope Dye -kankaiden värjäysmenetelmä

Dope Dye on kankaiden värjäysmenetelmä, jossa värjätään jokainen lanka erikseen ennen kuin siitä kudotaan kangas, sen sijaan että koko kangas värjätään vasta valmiina. Tällä tavalla värjääminen käyttää 80% vähemmän vettä, mikä vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä, energiankulutusta, ja käsittelystä syntyvää vesijätettä.

  1. Kosteutta hylkivä suojakerros

Emmaljungan rattaiden kankaissa on kestävä, fluorihiilitön kosteutta hylkivä suojakerros. Fluorihiiltä on yleisesti käytetty lastenrattaiden kankaiden käsittelyssä, sillä se on tehokas ainesosa likaa ja vettä vastaan, mutta näissä käsittelyaineissa on tiettyjä kemikaaleja, jotka aiheuttavat haittaa ympäristölle. Fluorihiilittömässä käsittelyssä on vähemmän ympäristölle haitallisia kemikaaleja sekä kemikaalikuormitus on pienempi, jolloin se on ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Kestävät kankaat ommellaan Puolassa.

  1. Hydro REDUXA -alumiini

Emmaljunga-rattaiden runkoon käytetään Hydro REDUXA -alumiinia, mikä
  1. Tuotetaan Ruotsissa: Euroopassa tuotettu alumiini on tunnetusti vähemmän kuormittavaa ilmastolle verrattuna muualla maailmassa tuotettuun.

  2. Valmistetaan käyttämällä vain uusiutuvia energialähteitä: vesi-, tuuli-, ja aurinkovoimalla.

Hydro REDUXA on vähä-hiilidioksidinen alumiinivaihtoehto, minkä takia Emmaljunga on valinnut sen runkomateriaalikseen. REDUXA-alumiini on tuotettu niin, että sen hiilijalanjälki on alle neljäsosa maailmassa tuotetun alumiinin keskiarvoisesta hiilijalanjäljestä. Emmaljunga ionisoi eli pintakäsittelee alumiinirungot omassa tehtaassaan, voidakseen valvoa päällystemateriaalin laatua.

  1. Suuri osa vaunuista on kierrätettävissä 

Emmaljungan rattaiden renkaat ovat 100% kierrätettävät ja valmistettu Saksassa ftalaatittomasta kierrätysmuovista. Myös vaunujen muoviosat ja alumiinirunko ovat kierrätettäviä, joten kun kestäväksi suunniteltujen rattaiden on lopulta aika poistua käytöstä, suuri osa vaunuista jatkaa elämäänsä osana kiertotaloutta. Emmaljunga toimii hyvänä esimerkkinä kuinka yritykset voivat tukea kiertotaloutta, johon esim. Sitra kehottaa.

  1. Tehdas käyttää vain uusiutuvia energialähteitä

Emmaljunga-tehtaan sähköenergia on peräisin uusiutuvasta vesivoimasta ja lämpöenergia uusiutuvasta fossiilittomasta energiasta (RME). Tehtaalla käytetään myös suljettua vedenpuhdistusjärjestelmää (= 0% päästöjä). 1 500 m²:n kokoinen aurinkokennojärjestelmä tuottaa omaa sähköä Emmaljungan käyttöön. Runkojen pintakäsittelystä syntynyt poistoilma muutetaan lämpöenergiaksi lämpöpumpuilla - näin Emmaljungan tehdas lämmitetään talvellakin fossiilittomasti. Näiden toimien avulla tehdas on ansainnut ISO14001 -ympäristösertifikaatin.

Emmaljunga & Vihreä tuotanto

Uusi MY24 Sento -mallisto jatkaa Emmaljungan ympäristöytävällistä linjaa. Lue lisää täältä. >>
Tutustu Lastentarvikkeen täydelliseen Emmaljunga-valikoimaan tästä. >>

Tule kokeilemaan uudet Sento ja Sento Pro lähimpään Lastentarvike -myymäläsi. Katso myymälöiden tiedot täältä. >>