Lastentarvike Lastentarvike
Vieraskynä:
Bambo Naturen vinkkien avulla parempaa hyvinvointia vauvan iholle!
Kuvittele, jos itse joutuisit pitämään vaippaa 24/7. Sen pitäisi olla aika hyvä vaippa, eikö? Pehmeä päällä, ei aiheuta epämukavuutta tai ärsytä ihoa, hengittää hyvin ja mahdollistaa vapaan liikkumisen. Nämä vaatimukset löytyvät omalta listaltamme ja siksi Bambo Nature valmistaa vauvasi herkälle iholle vaippoja, jotka täyttävät kaikki nämä kriteerit
Bambo Nature | Parempaa vointia vauvan iholle

"Pehmeä päällä, ei aiheuta epämukavuutta tai ärsytä ihoa, hengittää hyvin ja mahdollistaa vapaan liikkumisen."

1) Mitä vaippaihottuma on?

Vaippaihottuma on vaippa-alueella esiintyvää ihoärsytystä, joka johtuu lämmön, hankauksen ja kosteuden yhdistelmästä. Vaippaihottumaa ei tarvitse hävetä, sillä vauvan herkkä iho reagoi monenlaisiin asioihin, eikä ihottuman muodostumista aina voi ehkäistä vaikka yrität varmasti parhaasi. Kerromme seuraavaksi omat vinkkimme ennaltaehkäisyyn, joten toivottavasti löydät jotain uutta tästä kirjoituksesta.

Bambo Nature vaipat
2) Miten vaipan ominaisuudet ehkäisevät ihottumaa?

Vaipan ominaisuudet ovat ensimmäinen asia, jonka avulla voit ehkäistä ihoärsytystä. Vaipan käyttö voi nostaa vauvan ihon lämpötilaa, jolloin iho kuumenee. Vaippa voi myös hiertää ihoa, jonka lisäksi vaipassa oleva pissa tai kakka aiheuttaa kosteutta ja lisää hankausta. Nämä tekijät ärsyttävät helposti vauvan herkkää ihoa, jolloin iho voi rikkoutua tai alkaa punoittaa. Ihon kuumenemiseen voi vaikuttaa valitsemalla vaipan, joka hengittää tehokkaasti. Hengittävä vaippa pitää ihon hyvinvoivana ja ehkäisee iho-ongelmia. Hankausta voi aiheuttaa huonosti istuva vaippa tai vaipassa oleva kosteus. Varmista, että vaippa on sopivan kokoinen ja että vaipan lahkeensuut on käännetty pukemisen jälkeen ulospäin. Lahkeensuiden kääntäminen ehkäisee myös ohivuotoja, joten pienellä vaivalla ehkäiset monta ongelmaa! Kosteuden muodostumista voi ehkäistä valitsemalla vaipan, jossa on tehokas imukyky. Jos vaipan imukyky ei ole tarpeeksi tehokas, voi virtsa jäädä iholle liian pitkäksi aikaa ja aiheuttaa ihoärsytystä. Tehokkaasti imevässä vaipassa kosteus siirtyy nopeasti vaipan ytimeen, jolloin lapsen ihoa vasten oleva vaipan pinta tuntuu kuivalta useammankin virtsaamiskerran jälkeen. Top-Dry -ominaisuus kertoo pintakuivuudesta.

3) Tunnista vaippaihottuman syyt

Jos vauvallasi on vaippaihottumaa, yritä ensimmäiseksi tunnistaa ihottuman syy. Voit kokeilla seuraavia toimenpiteitä poissulkutekniikalla:

 1. Kokeile vaihtaa vaippa useammin.
 2. Kokeile eri vaippakokoa.
 3. Kokeile toista vaippamerkkiä, jos käyttämäsi vaippa ei ole hengittävää materiaalia.
 4. Kokeile löystää kiinnitystä, jotta varmistat ettei vaippaa ole laitettu liian tiukalle.

Myös vaipan materiaaleilla on merkitystä. Lapsen iholla on eri pH kuin aikuisen iholla, jolloin se reagoi herkemmin ympäristön vaikutuksiin. Hajusteet ja väriaineet ovat täysin tarpeettomia lapsille suunnatuissa tuotteissa, joten niitä ei tulisi olla tuotteissa ollenkaan. Bambo Nature tuotteet ovat saaneet paljon kiitosta siitä, ettei niissä ole mitään ominaishajua. Voit testata vaippojamme helposti tilaamalla maksuttoman vaippanäytteen Baombo Naturen sivuilta >>

4) Miksi sertifikaateilla on väliä?

Sertifioinnit ovat kolmas tekijä, jonka avulla voit varmistua siitä, että tuote ja siinä käytetyt materiaalit ovat turvallisia vauvasi iholle. Joutsenmerkin saaminen edellyttää tuotteelta tiukkojen kriteerien täyttämistä, joten Joutsenmerkki takaa tuotteen turvallisuuden niin lapsellesi kuin ympäristöllekin. Asthma Allergy Nordic -merkki puolestaan kertoo, että tuotteella on minimaalinen riski aiheuttaa ihoärsytystä tai allergiaa. Dermatologisesti testattu -symboli takaa, että tuote sopii myös herkkäihoisille.

5) Vinkit ihon hyvinvointiin

Jokainen vauva on erilainen ja heidän ihonsa vaativat eri asioita voidakseen hyvin, mutta perusasioilla pääset kuitenkin jo pitkälle. Lue alta vielä vaipan vaihtorutiinimme ja kiinnitä vaipan valinnassa huomiota edellä mainittuihin ominaisuuksiin. Pärjäät varmasti hienosti! Suosittelemme myös mahdollisuuksien mukaan tilaamaan testivaipan ennen ostamista, jotta voit testata vaipan sopivuuden omalle lapsellesi ja varmistat samalla oikean koon. Voit tilata maksuttoman testivaipan Bambo Naturen kotisivuilta. Kun olet löytänyt sopivan koon, voit tehdä ostokset Lastentarvikkeen liikkeessä tai verkkokaupassa, tästä pääset Bambo Naturen tuotevalikoimaan >>

Vaipan vaihtorutiini
 1. Vaihda vaippa säännöllisesti – valitse vaippa, jossa on kätevä kosteusindikaattori, joka kertoo sinulle milloin on aika vaihtaa vaippa.
 2. Vaihda vaippa heti jos se on selvästi märkä tai jos vauvasi on kakannut.
 3. Puhdista vauvan iho hellävaraisesti. Käytä pehmeää pyyhettä tai hellävaraista kosteuspyyhettä. Jos käytät saippuaa, valitse mieto ja ihoystävällinen saippua, jossa on oikea pH-arvo ja joka ei sisällä hajusteita tai väriaineita. Huuhtele saippua huolellisesti.
 4. Taputtele iho kuivaksi ja anna vauvalle ilmakylpy.
 5. Lisää suoja- tai rauhoittavaa voidetta vaippa-alueelle säännöllisesti, jotta ylläpidät ihon suojausta ja autat sitä suojautumaan virtsalta ja ulosteelta.
 6. Käytä pehmeitä, ihoystävällisiä ja hengittäviä vauvanvaippoja.
 7. Pue vaippa oikein – älä laita sitä liian tiukalle, äläkä liian löysälle.
 8. Ota vaippa pois hetkeksi päivittäin ja anna vauvallesi ilmakylpy. Tämä on luonnollinen ja hellävarainen tapa kuivata vauvasi iho. Voit asettaa vauvan pyyhkeen tai kertakäyttöisen, imukykyisen vaihtoalustan tai vuoteensuojan päälle.
Bambo Nature vaipat

Bambo Nature nyt Lastentarvikkeesta

(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-MLV97GN');