EtusivuMyymälätTarjouksetUutisetYhteystiedot
Käyttäjätili

 

VERKKO- JA ETÄKAUPAN YLEISET SOPIMUSEHDOT

Soveltamisala

Lastentarvike Verkkokauppa on Lastentarvike Haikaraketjun ylläpitämä markkinapaikka, jossa hyödykkeiden myyjänä on joko Suomen Emmaljunga Ky (y-tunnus 0631754-3) tai Sirosipo Oy (y-tunnus 0855339-8). Näitä sopimusehtoja sovelletaan Suomen Emmaljunga Ky:n tai Sirosipo Oy:n (jatkossa Lastentarvike; Myyjä) ja näiden asiakkaiden välisessä kauppasuhteessa asiakkaan tilatessa Lastentarvikkeen verkkokaupasta.

Ehtoja sovelletaan myös Asiakkaan tilatessa puhelimella, telefaksilla, kirjeitse tai muuta etäviestintä käyttäen Lastentarvikkeen tuotteita.

Hinnat

Verkkokaupan hinnat ovat voimassa toistaiseksi. Hinnat sisältävät ALV:n 24 % ellei toisin mainita. Arvonlisäverokanta muuttuu lainsäädännön muuttuessa.

Ulkomaille toimitettavat tilaukset ovat yrityksille, yhteisöille ja yhdistyksille, sekä EU:n ulkopuolella oleville kuluttajille, arvonlisäverovapaita. EU:n ulkopuolelle tapahtuvassa toimituksessa on vastaanottaja aina itse vastuussa kaikista veroista, tulleista ja muista maksuista tavaran vastaanoton yhtyedessä. 

Toimitusaika ja –tapa

Tilauksen toimitusaika on Suomessa yleensä 2 – 5 arkipäivää, mikäli toimitusaika on tätä pidempi otamme yhteyttä tilaajaan. Ulkomaille toimitusaika on pidempi.

Tilaukset toimitetaan lähimpään postitoimipaikkaan.

Lakko, työsulku, tulipalo, konerikko, raaka-aineiden puute, viranomaistoimenpide tai muu myyjästä riippumaton ylivoimainen este vapauttaa noudattamasta sovittua toimitusaikaa. Tilaajalla ei ole oikeutta vaatia tämän johdosta vahingonkorvausta.

Saatavuus

Tuotteiden saatavuus verkkokaupassamme sekä myymälöissämme voi vaihdella. Myymäläkohtainen saatavuus näytetään tuotesivulla, emme kuitenkaan voi taata näiden tietojen paikkansapitävyyttä kaikissa tilanteissa. Toisinaan tuotteet saattavat esimerkiksi tuotannollisten syiden vuoksi olla tilapäisesti loppuunmyyty. Mikäli tilattu tuote on tilapäisesti loppunut, pyrimme ilmoittamaan tämän asiakkaalle välittömästi tilanteen havaittuamme. 

Maksutavat

Tilauksen voi maksaa ennakkoon verkkopankin välityksellä, luottokortilla, Paypalilla tai laskulla. Kansainväliset tilaukset on maksettava joko luottokortilla tai Paypalilla. 

Toimituskulut

Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Toimituskulut määräytyvät toimituspaikan ja tilauksen koon mukaan.

Peruutusoikeus ja palautukset

Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus tutustua tuotteisiin 14 päivän ajan tilauksen vastaanottamisesta. Palautettavan tuotteen on oltava samassa kunnossa kuin missä se toimitettiin.

Palautuksista on aina sovittava etukäteen verkkokaupan asiakaspalvelun kanssa. Kuluttaja-asiakas, milloin palautus ei ole toimitettavissa tavanomaisin tavoin postitse ja yritysasiakas vastaa palautuksesta aiheutuvista kustannuksista, ellei syynä ole tuotteen valmistusvirhe tai Lastentarvikkeen verkkokaupan toiminnasta johtuva virhe. 

Kansainväliset palautukset: asiakas vastaa aina kaikista palautuksesta aiheutuvista kustannuksista ja riskeistä, myös siinä tapauksessa että lähetys katoaa.

Postiennakolla, luottopakettina tai jälkivaatimuksella toimitettuja palautuksia ei lunasteta. Noutamattomista lähetyksistä veloitamme 15 euron käsittelykulun.

Poikkeukset peruutusoikeudesta

Osalla tuotteista ei ole kuluttajansuojalain mukaista palautusoikeutta Asiakkaan hyväksyttyä tilauksen. Rajoitus perustuu kuluttajansuojalain 6 luvun 16 §:ään.

Reklamaatiot

Asiakkaan tulee tarkastaa toimitus välittömästi vastaanotettuaan sen. Mahdollisista virheistä on ilmoitettava viipymättä kuitenkin viimeistään 7 päivän kuluessa Lastentarvikkeen asiakaspalveluun. Kuluttaja-asiakkaalla on kuitenkin kuluttajansuojalain mukaan aikaa ilmoittaa virheestä kahden kuukauden kuluessa virheen havaitsemisesta.

Tilauksiin tai laskutukseen liittyvistä virheistä on ilmoitettava Lastentarvikkeen asiakaspalveluun.

Lastentarvike ei vastaa tuotteen ja/tai toimituksen viivästymisestä tai virheestä aiheutuneista välillisistä vahingoista. Vastuu tavaraan kohdistuvasta vahingosta siirtyy luovutushetkellä tilaajalle.

Asiakasrekisteri

Verkkokaupan asiakkaiden nimi- ja yhteystiedot tallennetaan Lastentarvikkeen asiakasrekisteriin. Rekisterin tietoja käytetään rekisteriselosteessa kerrotulla tavalla. Rekisteriselosteen voi myös pyytää Lastentarvikkeen asiakaspalvelusta. Asiakkaalla on oikeus tarkastaa rekisteriin tallennetut tiedot. Tarkastaminen on maksutonta kerran vuodessa. Kirjallinen ja allekirjoitettu tarkastuspyyntö tulee toimittaa Lastentarvike/ Sarkatie 3, 01720 Vantaa, p. +358 (09) 852 05 100.

Kuluttaja-asiakas voi kieltää henkilötietojensa käytön suoramarkkinointiin.

Muut sovellettavat ehdot

Yksittäisiin tuotteisiin voi liittyä erityisiä ehtoja, jotka on mainittu tuotteen esittelyn yhteydessä verkkokaupassa. Tuotekohtaisia ehtoja sovelletaan ensisijaisesti kyseisen tuotteen kauppaan, jos tuotekohtaiset ehdot ja Etäkaupan yleiset ehdot ovat keskenään ristiriidassa.

Voimassaolo

Nämä sopimusehdot ovat voimassa toistaiseksi. Lastentarvikkeella on oikeus muuttaa näitä sopimusehtoja. Muutoksesta ilmoitetaan Lastentarvikkeen Internet-sivuilla.

Sovellettava laki ja erimielisyydet

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Mahdolliset erimielisyydet ratkaistaan Espoon käräjäoikeudessa. Kuluttajalla on oikeus myös nostaa kanne kotipaikkansa yleisessä alioikeudessa tai saattaa asia kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi.