Lastentarvike Lastentarvike
Turvaistuimia valitessa on tärkeää ottaa huomioon monta eri asiaa turvallisuuden lisäksi. Hinta ja laatu ratkaisee paljon, mutta myös kaikkien autossa matkustavien viihtyvyys on tärkeää huomioida.
Käytännönkokemuksia turvaistuimen valintaan.
Uusi auto vaatii uudet turvaistuimet
Mio Graco Affix-junioristuimessa (15-36 Kg lapselle)
Mio Graco Affix-junioristuimessa (15-36 Kg lapselle)
Meidän perheen kevät oli siinä mielessä erikoinen, että käytössämme oli yllättäen kaksi autoa. ”Isi-Listo” eli Ride päätyi mukaan Citroënin mainoskampanjaan ja sai kymmeneksi viikoksi käyttöönsä tuliterän menopelin, Citroën C4 Cactuksen.

Kun valinnasta testikuljettajaksi ilmoitettiin, ryhdyimme heti miettimään käytännön järjestelyjä lasten kannalta. Meidän arkea ilostuttavat 3-vuotias Mio ja pikkuveljensä Hugo, joka oli Cactus-viikkojen alkaessa puolivuotias. Autoilua harrastetaan lähes päivittäin jossain määrin.

Saatuamme Cactuksen alle, kurvasimme oitis Lastentarvikkeeseen kysymään, millaisia istuimia olisi tarjolla uuteen menopeliin. Kummallakin on ollut omassa autossamme (Citroen C5) käytössä Lastentarvikkeesta ostetut BeSafen istuimet. Mio on jo jonkin aikaa matkustanut turvavyöistuimessa nenä menosuuntaan, BeSafe Izi Up Isofix -mallissa. Hugo puolestaan on perinyt Mion vanhan penkin, BeSafe Izi Combi X3 Isofixin, jossa on matkustanut selkä menosuuntaan.

Kumpaankin turvaistuimeen olemme olleet tyytyväisiä, tosin Hugon istuin vei autossa niin paljon tilaa, että etupenkillä pelkääjän paikalla matkustava sai istua melko lailla ahtaasti. Innostuimme siis aika lailla kun meille tarjottiin paranneltua versiota samasta istuimesta ja luvassa olisi vähemmän tilaa vievä turvaistuin.

Hugo BeSafe iZi Combi Isofix X4 istuimessa (0-18 Kg)
Hugo BeSafe iZi Combi Isofix X4 istuimessa (0-18 Kg)
Sen lisäksi, että BeSafe Izi Combi X4 Isofix antaa enemmän tilaa muille matkustajille, siinä on paremmat säätömahdollisuudet ja se myös tuntuu ja näyttää hieman sirommalta kuin edeltäjänsä X3-malli. Selkä menosuuntaan asennettuna X4-istuinta saa siirrettyä lähemmäs takapenkin selkänojaa, mikä on ehdottoman kiva juttu etupenkin matkustajan kannalta. Lapsen kasvaessa penkkiä saa siirrettyä tarpeen mukaan selkänojasta kauemmas, kun jalat tarvitsevat lisää tilaa. Hugo on vielä niin pikkuinen, että erillistä jalkatilaa ei tarvita ja etupenkkiläinen pääsee matkustamaan yhtä mukavasti kuin takapenkin pojat.

Miolle halusimme ehdottomasti myös Isofix-kiinnitteisen turvaistuimen, jotta istuinta ei tarvitsisi kiinnittää vöillä silloinkin, kun poika ei olisi kyydissä. Hänelle valikoitui käyttöön Graco Affix -istuin, näin pääsimme kokeilemaan muutakin tuotemerkkiä kuin BeSafea.

Graco on kevyt ja helppo asentaa ja lapsi näkee hyvin ulos, vaikka pään korkeudella onkin hyvät sivutörmäyssuojat. Mio itse eniten innostui juomapullotelineestä ja pian ostoslistalle päätyi sen vuoksi myös uusi juomapullo!

Cactus-kevään vaihduttua kesään (ainakin kalenterin mukaan, sään puolesta ei niinkään) päädyimme vaihtamaan niin autoa kuin myös turvaistuimia. Etenkin BeSafen paranneltu versio Izi Combi -istuimesta oli pakkohankinta, Miia-äitiä kun ei yhtään kiinnostanut palata ahtaalle etupenkille.

Teksti ja kuvat yhteistyössä RideLaine Photography kanssa 2015
Tervetuloa tutustumaan huippuvalikoimaan turvaistuimia lähimpään Lastentarvikkeeseen:
Asiantuntevat myyjämme auttavat mielellään oikean istuimen löytämisessä - Meiltä saat myös sovituspalvelun autoosi!