Lastentarvike Lastentarvike
Lastenvaunujen ja -rattaiden huolto ja kunnossapito
Lastenvaunujen ja rattaiden huolto on tärkeä muistaa tehdä vähintään kerran kuukaudessa
On kyseessä sitten uudet tai käytettynä hankitut vaunut, niin tasaisin välein tapahtuva tarkistus ja kevyet huoltotoimet kuuluvat vaunujen ylläpitoon. Yksi tärkeimmistä asioista on lukea huolellisesti tuotteen käyttöohjeet ja noudattaa niitä vaunujen ja rattaiden moitteettoman ja turvallisen käytön varmistamiseksi. Lisäksi vaunu tai ratasmallista riippumatta on olemassa muutamia yleisohjeita, joita on hyvä noudattaa.
Yleisluenteinen ohjeistus lastenvaunujen ja -rattaiden huoltoon:
Muista huoltaa lastenvaunut ja rattaat varsinkin kostealla säällä aina käytön jälkeen.
Vaunujen ja rattaiden säilytys: Kuivaa ja puhdista vaunut huolella aina käytön jälkeen.  Säilytä vaunut ja rattaat aina kun on mahdollista lämpimässä ja hyvin ilmastoidussa tilassa. Näin estät mahdollisen homeen ja muu kasvuston syntymistä vaunujen pintaan tai vuorimateriaaleihin. Vaunuja ei kannata jättää seisomaan voimakkaaseen auringonpaisteeseen turhaan. Tämä saattaa heikentää joidenkin materiaalien kestoa tai haalista kankaiden värejä.

Vaunujen ja rattaiden rungon huoltoon kuuluu rungon pesu ja huolellinen kuivaus tarvittaessa. Varsinkin talvella alueilla jossa käytetään suolausta ja meri-ilmaston lähellä on tärkeää putsata runko vähintään kerran viikossa kostealla puhtaalla rätillä ja kuivat hyvin, ettei runkoon pääse muodostumaan pintaruostetta. Suositeltavaa on putsata runko aina kun se on ollut käytössä edellä mainituissa olosuhteissa tai kun se likaantuu.

Rungon muut osat: Vaunun renkaat on syytä irrottaa huollon yhteydessä. Puhdista akselin päät vanhasta likaisesta vaseliinista ja laita renkaan laakerin pieni nokare uutta vaseliinia. Myös vaunun liikkuvat osat (kasauslukot ym.)on syytä rasvata vaunun huollon yhteydessä. Käytä näiden rasvaamiseen hienojakoista silikoniöljyä. Silikoniöljy voitelee jättämättä kuitenkaan pintoja tahmeiksi.

Kankaiden pesussa tulee aina noudattaa tuotteen alkuperäisen käyttöohjeen pesuohjeita. Pienet tahrat kannattaa pyyhkiä pois esim. pehmeällä liinalla joka on kastettu haaleaan veteen ja lisätty hieman väritöntä astianpesuainetta. Näin likatahrat eivät pääse pinttymään materiaaleihin ja kankaita ei tarvitse irrottaa ja pestä niin usein. Yleisimmin kankaat on erikseen irrotettavissa ja pestävissä. Varmista tarvittaessa käyttöohjeesta tai tuotteen maahantuojalta sopiiko konepesu käytetyille materiaaleille.

Varsinkin ratasvaiheessa, kun lapsi liikkuu itse rattaisiin ja niistä pois ja saattaa myös syödä välillä välipalaa rattaissa, on hyvä imuroida mahdolliset hiekat ja leivänmurut pois pinnoilta, jotta ne eivät pääse kuluttamaan tai tahraamaan pintoja.
Vaunujen ja rattaiden huolto tulee tehdä käyttöasteesta riippumatta kuitenkin vähintään kerran kuukaudessa.

Lastentarvikkeesta löydät kaikki lastenvaunujen ja -rattaiden huoltoon tarvittavat perusrasvat

Valtakunnallisesta Lastentarvike-ketjusta löydät ammattitaitoisen ja koulutetun henkilökunnan joka tarvittaessa auttaa vaunujen ja rattaiden huollon kanssa. Valikoimissamme on myös perushuoltoihin tarvittavat vaseliinit ja rasvat: Valkovaseliini, suihkutettava vaseliini ja suihkutettava silikoniöljy. Vantaan Variston myymälän yhteydessä on Lastentarvikkeen keskitetty huoltokorjaamo, jossa voidaan suorittaa vaativimpiakin korjaus- ja huoltotoimia.

Täydelliset Lastentarvike -myymäläketjun tiedot löydätte täältä >> >>