Lastentarvike Lastentarvike
Emmaljunga & vihreä tuotanto
Emmaljungan kylä sijaitsee Etelä-Ruotsissa, jossa myös tehdään kuuluisat Emmaljunga-lastenrattaat. Lastenrattaat todella tehdään edelleen Ruotsissa ja mikä parasta: Emmaljungat tehdään suurelta osin käsityönä.

Ympäristöystävällisyys on osa Emmaljungan identiteettiä ja perusarvoja, sillä Emmaljungat ovat aina valmistettu niin, että niiden käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä - kaukana kertakäyttökulttuurista ja sesonkituotteista. Nämä ympäristöystävälliset lastenvaunut ovat suunniteltu kestämään, ja kaikki osat ovat suunniteltu niin, että niitä pystyy huoltamaan sekä korvaamaan tarvittaessa helposti. Emmaljungien elinkaari onkin todella pitkä - samat vaunut siirtyvät yleensä sisarukselta toiselle ja perheeltä seuraavalle.

"Emme siirrä tuotantoa Aasiaan. Näin voimme valvoa tarkasti ekologista jalanjälkeämme. Olemme ylpeitä siitä, että olemme päässeet näin pitkälle. Mutta tämä on vasta alkua."

Viime vuosikymmenien aikana Emmaljunga on panostanut vihreyteen ja ympäristöystävällisyyteen yhä enemmän. Ruotsalainen perheyritys pitää arvoistaan kiinni eikä ole siirtänyt tuotantoaan Kiinaan, monien muiden lastenratasbrändien mukana. Myös Emmaljungan tehtaalla on tapahtunut muutoksia ympäristöystävällisempään suuntaan. Kerromme niistä sinulle tässä blogissa.

VIHREÄT TUOTANTOPROSESSIT:
  1. Dope Dye -kankaiden värjäysmenetelmä

Uusin tulokas vihreään tuotantoprosessiin on kankaiden värjäysmenetelmä, jossa värjätään jokainen lanka erikseen ennen kuin siitä kudotaan kangas vs. kokonaisen kankaan värjääminen. Tällä tavalla värjääminen käyttää 80% vähemmän vettä, mikä vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä, energiankulutusta, ja käsittelystä syntyvää vesijätettä.

  1. Kosteutta hylkivä suojakerros

Emmaljungan rattaiden kankaissa on kestävä, fluorihiilitön kosteutta hylkivä suojakerros. Fluorihiiltä on yleisesti käytetty lastenrattaiden kankaiden käsittelyssä, sillä se on tehokas ainesosa likaa ja vettä vastaan, mutta näissä käsittelyaineissa on tiettyjä kemikaaleja, jotka aiheuttavat haittaa ympäristölle. Fluorihiilittömässä käsittelyssä on vähemmän ympäristölle haitallisia kemikaaleja sekä kemikaalikuormitus on pienempi, jolloin se on ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

  1. Norjalainen Hydro REDUXA -alumiini

NXT-rattaiden runkoon käytetään Hydro REDUXA -alumiinia, mikä
  1. Tuotetaan Norjassa: Euroopassa tuotettu alumiini on tunnetusti vähemmän kuormittavaa ilmastolle verrattuna muualla maailmassa tuotettuun.

  2. Valmistetaan käyttämällä vain uusiutuvia energialähteitä: vesi-, tuuli-, ja aurinkovoimalla.

Hydro REDUXA on vähä-hiilidioksidinen alumiinivaihtoehto, minkä takia Emmaljunga on valinnut sen NXT-rattaisiin. REDUXA-alumiini on tuotettu niin, että sen hiilijalanjälki on alle neljäsosa maailmassa tuotetun alumiinin keskiarvosta.

  1. 100% kierrätettävät renkaat

Emmaljungan uusissa NXT-rattaissa on renkaat, jotka on 100% kierrätettävissä. Rattaiden renkaat ovat suunniteltu niin, että niiden käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä, mutta kun renkaan käyttöikä on vihdoin lopussa, niiden kaikki materiaalit voidaan jatkokäyttää. Kaiken lisäksi, renkaissa ei ole ftalaataatteja, mitkä ovat todettu haitallisiksi kemikaaleiksi ihmisen terveydelle. Nämä toimet tukevat kestävän kehityksen periaatteita. 

  1. Tehdas käyttää vain uusiutuvia energialähteitä

Emmaljunga-tehtaan sähköenergia on peräisin uusiutuvasta vesivoimasta ja lämpöenergia on peräisin uusiutuvasta fossiilittomasta energiasta (RME). Tehtaalla käytetään myös suljettua vedenpuhdistusjärjestelmää (= 0% päästöjä). 1 500 m²:n kokoinen aurinkokennojärjestelmä Emmaljunga-tehtaan katolla tuottaa omaa sähköä tehtaan käyttöön. Näiden toimien avulla tehdas on ansainnut ISO14001 -ympäristösertifikaatin.

Emmaljunga & Vihreä tuotanto

Uusi NXT 2-in-1 istuin kehitettiin säästämään materiaaleja - vain yksi istuinrunko ja kahdet kankaat >>
Tutustu Lastentarvikkeen täydelliseen Emmaljunga-valikoimaan tästä >>

Täydelliset Lastentarvike -myymäläketjun tiedot löydätte täältä >>